Kroon van Tomatenschuim
Een luchtig tomatenschuim met een frisse vinaigrette en gekookte eieren, een elegant en smaakvol voorgerecht.
Ingrediënten
- 1,2 kg tomaten
- 1 krop kropsla
- 3 eieren
- 4 el verse room
- 1 tl gehakte peterselie
- 2 el olie
- Voor de vinaigrette:
- 2 el olie
- 1 tl azijn
- Zout en peper
Instructies
- Was de tomaten, droog ze en snijd ze in vieren.
- Verwijder de zaadjes.
- Verhit 2 el olie in een braadpan en laat de tomaten 20 minuten zachtjes sudderen.
- Plet de tomaten met een vork en haal ze door een zeef of mixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Splits 2 eieren en klop de dooiers met 2 el room.
- Meng dit met de tomatenpuree.
- Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het mengsel.
- Beboter een ronde bakvorm en giet het mengsel erin.
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.
- Kook de resterende eieren 10 minuten hard en snijd ze in schijfjes.
- Bereid de vinaigrette door olie, azijn, zout en peper te mengen.
- Haal de tomatenschuim uit de vorm en garneer met gesneden sla en eieren.
- Besprenkel met vinaigrette en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld voor een verfrissend voorgerecht. Wijnadvies:
Een droge rosé, zoals Côtes de Provence.
Serveer gekoeld voor een verfrissend voorgerecht. Wijnadvies:
Een droge rosé, zoals Côtes de Provence.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g