Kroon van Tomatenschuim

Kroon van Tomatenschuim

Kroon van Tomatenschuim

Een luchtig tomatenschuim met een frisse vinaigrette en gekookte eieren, een elegant en smaakvol voorgerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,2 kg tomaten
  • 1 krop kropsla
  • 3 eieren
  • 4 el verse room
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 2 el olie
  • Voor de vinaigrette:
  • 2 el olie
  • 1 tl azijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Was de tomaten, droog ze en snijd ze in vieren.
  • Verwijder de zaadjes.
  • Verhit 2 el olie in een braadpan en laat de tomaten 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Plet de tomaten met een vork en haal ze door een zeef of mixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Splits 2 eieren en klop de dooiers met 2 el room.
  • Meng dit met de tomatenpuree.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het mengsel.
  • Beboter een ronde bakvorm en giet het mengsel erin.
  • Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.
  • Kook de resterende eieren 10 minuten hard en snijd ze in schijfjes.
  • Bereid de vinaigrette door olie, azijn, zout en peper te mengen.
  • Haal de tomatenschuim uit de vorm en garneer met gesneden sla en eieren.
  • Besprenkel met vinaigrette en bestrooi met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer gekoeld voor een verfrissend voorgerecht.
Wijnadvies:
Een droge rosé, zoals Côtes de Provence.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch