Lapin aux Cerises
Konijn met kersen
Ingrediënten
- 1 jong konijn
- 100 gram spek
- 2 grote ui
- 40 gram bloem
- 1 glaasje kirch
- 2 deciliter witte wijn
- 2 deciliter bouillon
- 500 gram ontpitte kersen
- 1 bouquet garni
- 100 gram boter
- 50 gram geconfijte kersen
- salie munt
- zout
- peper
Instructies
- Schil de ui snij ze in stukken, smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken ui lichtbruin.
- Haal ze eruit.
- Snij het konijn in stukken en sauteer deze in dezelfde boter bruin aan alle kanten.
- Snij het spek in julienne, voeg dit met de uien na tien minuten bij het konijn.
- Strooi er de bloem over en meng alles goed.
- Flambeer het geheel met de kirsch, geef er dan de wijn en de bouillon bij met zout en peper.
- Hak de geconfijte kersen fijn en voeg ze ook toe.
- Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur koken.
- Voeg dan de ontpitte kersen toe en zet de pan met het deksel erop een half uur in een oven van 170 graden C.
- Haal voorzichtig de stukken konijn uit de pan , leg ze op een voorverwarmde schaal en houdt ze warm.
- Was en hak wat salie en munt en klop de saus met de rest van de boter op.
- Schenk ze over het konijn, strooi er wat salie en munt over.