Lapin aux Cerises

Konijn met kersen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 jong konijn
  • 100 gram spek
  • 2 grote ui
  • 40 gram bloem
  • 1 glaasje kirch
  • 2 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter bouillon
  • 500 gram ontpitte kersen
  • 1 bouquet garni
  • 100 gram boter
  • 50 gram geconfijte kersen
  • salie munt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de ui snij ze in stukken, smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken ui lichtbruin.
  • Haal ze eruit.
  • Snij het konijn in stukken en sauteer deze in dezelfde boter bruin aan alle kanten.
  • Snij het spek in julienne, voeg dit met de uien na tien minuten bij het konijn.
  • Strooi er de bloem over en meng alles goed.
  • Flambeer het geheel met de kirsch, geef er dan de wijn en de bouillon bij met zout en peper.
  • Hak de geconfijte kersen fijn en voeg ze ook toe.
  • Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur koken.
  • Voeg dan de ontpitte kersen toe en zet de pan met het deksel erop een half uur in een oven van 170 graden C.
  • Haal voorzichtig de stukken konijn uit de pan , leg ze op een voorverwarmde schaal en houdt ze warm.
  • Was en hak wat salie en munt en klop de saus met de rest van de boter op.
  • Schenk ze over het konijn, strooi er wat salie en munt over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk