Lichte erwtensoep

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 vleesbouillon
  • 2 blaadje(s) laurier
  • 900 gram erwten (diepvries)
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rookspek in reepjes
  • 2 winterworteld in kleine blokjes
  • 1 knolselderij in kleine blokjes
  • 2 aardappels in kleine blokjes
  • 2 prei in dunne ringen
  • 2 rookworsten
  • 1 zakje selderij grof gehakt

Verder nodig:

Instructies

Voorbereiden (kan een dag van tevoren)

  • In een grote soeppan 2½ literwater met bouillontabletten, laurierblaadjes en tuinerwten aan de kook brengen. Het deksel op de pan leggen en het geheel 15 minuten zachtjes laten koken. Deel van erwten uit de soep in de keukenmachine scheppen en pureren. Gepureerde erwten weer aan soep toevoegen.
  • Intussen in een koekenpan olie verhitten en spek 3 minuten zachtjes uitbakken. Wortel, knolselderij, aardappels en prei 5 minuten al omscheppend meebakken. Spek-groentemengsel aan erwtensoep toevoegen, deksel op de pan leggen en soep nog 10 minuten zachtjes koken. Laurierblaadjes uit de soep vissen. Soep eventueel laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Bereiden

  • De rookworsten verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Eventueel soep verwarmen. Rookworsten schuin in plakjes snijden en samen met selderij door de soep roeren. De erwtensoep op smaak brengen met zout en royaal versgemalen peper. Lekker met soepstengels met katenspek of op de klassieke manier met roggebrood met katenspek.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 23 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep