Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de cake:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel fijngesneden citroenschil
- Rasp van 1 limoen
- Snufje zout
Voor de limoencrème en garnituur:
- 150 gram kwark
- 100 ml slagroom
- 40 gram suiker
- Sap van 1 limoen
- 3 takjes munt
- 500 ml vanille-ijs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C (onder-/bovenwarmte).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, inclusief de zijkanten.
- Klop de eieren met de suiker tot een dik, romig mengsel.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en spatel samen met de citroenschil, limoenrasp en een snufje zout door elkaar.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
- Bestrooi een schone theedoek met poedersuiker.
- Leg de gebakken cake omgekeerd op de theedoek, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake voorzichtig op.
- Laat afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker tot lobbig.
- Meng de kwark met het limoensap en vouw dit voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
- Hak de helft van de muntblaadjes fijn en meng deze door de room.
- Rol de afgekoelde cake voorzichtig uit, bestrijk gelijkmatig met het slagroommengsel en rol hem weer op.
- Wikkel de rol in folie als deze niet direct wordt geserveerd.
- Voor het serveren, snijd de cakerol in plakken en serveer op elk bord met een bol vanille-ijs.
- Garneer met de overgebleven muntblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een Riesling Spätlese past perfect bij de frisse limoensmaken en het romige vanille-ijs van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 366 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 13 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 30 g