Limoenijs

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram suiker
  • 3 dl limoensap
  • ¼ l mineraalwater met koolzuur
  • 1 eiwit

Instructies

  • Breng de suiker met 2 dl water aan de kook, laat dit ca 5 minuten doorkoken en daarna afkoelen.
  • Vermeng het limoensap, de suikersiroop en het mineraalwater.
  • Draai dit in een ijsmachine tot ijs of laat het in een ijs laatje in ca 6 uur bevriezen.
  • Roer het bij bevriezen in een ijs laatje tussentijds regelmatig met een vork door.
  • Klop, voordat het ijs is bevroren, het eiwit met 2 el ijsmengsel stijf, meng dit door het ijs en laat het verder bevriezen.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt het limoensap ook door citroensap vervangen en op dezelfde manier lekker citroenijs maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht