Luchtige Madeleines met Citroenrasp
Franse madeleines met een vleugje citroenrasp, heerlijk luchtig en perfect als zoet gebakje bij de koffie of thee.
Equipment
- Madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem bestoven
Ingrediënten
- 120 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 135 g suiker
- 4 eieren
- Geraspte schil van 1 citroen
- 125 g gesmolten boter
Instructies
- Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
- Klop de suiker en eieren tot een dik en luchtig mengsel.
- Voeg de geraspte citroenschil toe.
- Roer de bloem in delen door het eimengsel.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door.
- Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vul de holletjes van de ingevette en met bloem bestoven madeleinevorm voor 2/3 met beslag.
- Bak de madeleines 10 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij de madeleines een frisse Moscato d’Asti of een lichte Chardonnay, die de citroensmaak mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 100 g | Sugar: 14 g