Hartig Maisbrood

Porties: 1 brood
inclusief rijzen en bakken 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 150 gram maïsmeel
  • 2 theelepels gist
  • 2 eetlepels melkpoeder
  • 4 eetlepels gluten
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 270 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant, beginnend met de vloeibare ingrediënten en eindigend met de droge ingrediënten.
  • Stel de broodbakmachine in op het programma voor multigranenbrood (Multigrain).
  • Start het programma en laat de machine het werk doen terwijl het deeg wordt gekneed, gerezen en gebakken.
  • Zodra het programma is voltooid, verwijder voorzichtig het brood uit de machine en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept is getest met de Panasonic SD206, maar kan worden aangepast voor andere broodbakmachines, vooral wat betreft de waterhoeveelheid.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch