Roggevlokken Multigranenbrood

Porties: 1 brood
inclusief rijzen en bakken 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 150 gram roggevlokken
  • 2 theelepels gist
  • 4 eetlepels melkpoeder
  • 4 eetlepels gluten
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 280 ml water
  • 2 theelepels zout

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant, beginnend met de vloeibare ingrediënten en eindigend met de droge ingrediënten.
  • Stel de broodbakmachine in op het programma voor multigranenbrood (Multigrain).
  • Start het programma en laat de machine het werk doen terwijl het deeg wordt gekneed, gerezen en gebakken.
  • Zodra het programma is voltooid, verwijder voorzichtig het brood uit de machine en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch