Mango plaattaart met vanillesiroop en mascarpone

Mango plaattaart met vanillesiroop en mascarpone

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit (bewaar het stokje) en roer deze door de mascarpone. Zet dit gekoeld weg tot gebruik.
  • Laat op laag vuur de suiker oplossen in water. Doe het vanillestokje in de suikersiroop en laat /- 15 min. heel zachtjes koken op laag vuur, laat het daarna een beetje afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200° C. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Prik de lap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij.
  • Houd van het limoenrasp iets achter voor garnering en verdeel de rest over het deeg.
  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten. Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes.
  • Beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes.
  • Bak de taart mooi goudbruin in /- 25 min. Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi er de rest van het limoenrasp over.
  • Geef de vanillemascarpone erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze taart kan ook heel goed met perziken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------