Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 vanillestokje
- 500 g mascarpone
- 300 g water
- 300 g suiker
- 4 limoen (rasp er van)
- 3 rijpe mango’s
Instructies
- Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit (bewaar het stokje) en roer deze door de mascarpone. Zet dit gekoeld weg tot gebruik.
- Laat op laag vuur de suiker oplossen in water. Doe het vanillestokje in de suikersiroop en laat /- 15 min. heel zachtjes koken op laag vuur, laat het daarna een beetje afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200° C. Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit op een bakplaat. Prik de lap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij.
- Houd van het limoenrasp iets achter voor garnering en verdeel de rest over het deeg.
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten. Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes.
- Beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes.
- Bak de taart mooi goudbruin in /- 25 min. Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi er de rest van het limoenrasp over.
- Geef de vanillemascarpone erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze taart kan ook heel goed met perziken.