Mascarpone-yoghurtijs met chocolade en walnoten
Ingrediënten
- 750 g walnoten
- 150 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
- 1½ dl yoghurt
- ¼ l slagroom
- 100 g chocolade donkere
- 6 eetlepel(s) kristalsuiker
Instructies
- Leg 12 halve walnoten apart en hak de rest grof.
- Roer de mascarpone romig met de poedersuiker.
- Voeg de yoghurt toe en roer goed door.
- Klop de slagroom lobbig en spatel hem met de gehakte noten door het mascarpone-yoghurtmengsel.
- Schep de massa in een schaal en zet deze minimaal drie uur in de diepvries.
- Schep het ijs af en toe door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
- Rasp of hak de chocolade grof.
- Verwarm de kristalsuiker in 1 eetlepel water tot hij goudbruin kleurt oftewel karameliseert.
- Schep bolletjes ijs in 4 ijscoupes.
- Strooi de chocolade erover.
- Haal de walnoten door de gesmolten suiker, garneer het ijs ermee en giet eventueel de rest van de karamel erover.