Mascarpone-yoghurtijs met chocolade en walnoten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g walnoten
  • 150 g mascarpone
  • 100 g poedersuiker
  • dl yoghurt
  • ¼ l slagroom
  • 100 g chocolade donkere
  • 6 eetlepel(s) kristalsuiker

Instructies

  • Leg 12 halve walnoten apart en hak de rest grof.
  • Roer de mascarpone romig met de poedersuiker.
  • Voeg de yoghurt toe en roer goed door.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel hem met de gehakte noten door het mascarpone-yoghurtmengsel.
  • Schep de massa in een schaal en zet deze minimaal drie uur in de diepvries.
  • Schep het ijs af en toe door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
  • Rasp of hak de chocolade grof.
  • Verwarm de kristalsuiker in 1 eetlepel water tot hij goudbruin kleurt oftewel karameliseert.
  • Schep bolletjes ijs in 4 ijscoupes.
  • Strooi de chocolade erover.
  • Haal de walnoten door de gesmolten suiker, garneer het ijs ermee en giet eventueel de rest van de karamel erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Voeg 1 eetlepel amandellikeur of cognac bij het mascarpone-yoghurtmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht