Stoofschotel met Rode kool, Zuurkool en Peertjes
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 520 g gekookte rode kool met appel uit zak
- 250 g gekookte wijnzuurkool met spek
- 1 kg vastkokende aardappels in stukken
- 2 runderrookworsten à 250 g
- 400 g stoofpeertjes koelvak
Instructies
- Verwarm in twee pannen elk 1 eetlepel boter.
- Laat de rode kool in de ene pan en de zuurkool in de andere pan 25 minuten zachtjes stoven.
- Kook ondertussen de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
- Leg de runderrookworsten in hun verpakking na 5 minuten bovenop de aardappels en laat ze meewarmen.
- Verwarm de stoofpeertjes met stoofvocht zachtjes op.
- Giet de aardappels af en laat ze even staan om te drogen, schud ze een paar keer om.
- Halveer de rookworsten.
- Verdeel de rode kool en zuurkool over vier borden.
- Schep de halve rookworsten, aardappels en stoofpeertjes ernaast.