Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofschotel met Rode kool, Zuurkool en Peertjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 520 g gekookte rode kool met appel uit zak
  • 250 g gekookte wijnzuurkool met spek
  • 1 kg vastkokende aardappels in stukken
  • 2 runderrookworsten à 250 g
  • 400 g stoofpeertjes koelvak

Instructies

  • Verwarm in twee pannen elk 1 eetlepel boter.
  • Laat de rode kool in de ene pan en de zuurkool in de andere pan 25 minuten zachtjes stoven.
  • Kook ondertussen de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
  • Leg de runderrookworsten in hun verpakking na 5 minuten bovenop de aardappels en laat ze meewarmen.
  • Verwarm de stoofpeertjes met stoofvocht zachtjes op.
  • Giet de aardappels af en laat ze even staan om te drogen, schud ze een paar keer om.
  • Halveer de rookworsten.
  • Verdeel de rode kool en zuurkool over vier borden.
  • Schep de halve rookworsten, aardappels en stoofpeertjes ernaast.

Notities

Serveertip:

Serveer deze stoofschotel met mosterd en eventueel wat extra boterhammen voor een complete en vullende maaltijd.

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.

involtini Friulani di pesce
Recept afdrukken
No ratings yet

Ininvoltini Friulani di pescevoltini Friulani di pesce

Een kleurrijk gerecht en door de courgettemousse kom je aan je dagelijkse portie groente.
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 gram witte visfilet kabeljauw, schol of pangasius
  • 1 grote courgette
  • ½ oranje gele of rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 borrelglaasje grappa
  • 100 ml room koksroom light of slagroom
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Snij met een kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette.
  • Gebruik 8 van de middelste brede plakken voor de visrolletjes.
  • Snij de rest van de courgette in kleine stukjes.
  • Snij van de paprika mooie dunne reepjes.
  • Wanneer de visfilets redelijk dik zijn, snij dan met een scherp mes de visfilets overdwars door midden.
  • Verdeel de vis in 8 porties.
  • Leg op iedere plak courgette een stukje visfilet en een paar reepjes paprika en bestrooi ze met zout & peper.
  • Maak er rolletjes van en zet deze vast met cocktail prikkers.
  • Leg op een bord een stuk keukenrol en laat daarop de vis/courgetterolletjes minimaal een half uur rusten.
  • Door het zout zal de courgette vocht verliezen waardoor het geheel een meer verfijnde smaak krijgt.
  • Bak in een scheut olijfolie de overgebleven courgettestukjes aan, zet de warmtebron lager, pers de knoflook boven de pan en laat het geheel nog een minuutje doorbakken.
  • Voeg de helft van de citroensap, de room en peper & zout toe en laat het op minimale warmtebron sudderen totdat de courgette gaar is.
  • Braad in een tweede pan de courgette/vis-rolletjes aan in een paar scheuten olijfolie.
  • Draai de rolletjes snel om en verlaag de warmtebron.
  • Wanneer de andere kant ook bruin is, blus het geheel af met een scheut water, de rest van het citroensap en de helft van de grappa.
  • Laat op deze wijze de visrolletjes gaar worden (eventueel met deksel op de pan; of nagaren in de oven).
  • Tegen de tijd dat de visrolletjes gaar zijn, pureer dan het courgettemengsel met de rest van de grappa tot een smeuïge massa.
  • Wanneer de courgettemousse voor jouw gevoel te dik is, doe er dan een scheut water of melk bij.
  • Verdeel de courgettemousse over de borden en leg op ieder bord twee vis/courgetterolletjes.

Notities

Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes.

Let op:

De courgettemousse ziet er wellicht uit als een saus, maar in feite is het een gepureerde groentemengsel (of dikke courgettesoep).