Forel uit de oven
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 hele forellen van binnen schoongemaakt
- 1 citroen in plakjes
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- handje basilicum fijngehakt
- 4 eetlepel(s) olijfolie
Leg elke forel op een stuk aluminium folie en giet er een eetlepel olijfolie over.
Verdeel de knoflook en de basilicum over de forellen en doe een beetje in de buikholtes.
Voeg zout en peper toe en leg twee plakjes citroen op de vis.
Vouw het pakketje dicht en bak de vis 25 minuten op 180°c
Receptenplein.nl
Home / aluminium folie
Gezonde ontbijtkoek
Calories:
Author: Cor Klaar
- 125 gram dadels ontpitte
- 3 theelepel speculaaskruiden of koekkruiden
- 200 ml water heet
- 100 gram noten naar smaak
- 3 grote eieren
- 175 gram roggemeel koop je gewoon bij xxl AH of biowinkel
- 125 gram havermoutmeel dit maal ik zelf in een koffiemolen
- 200 gram roggemeel
- 100 gram rijstmeel
- 100 ml rijstmelk ik gebruikte soyamelk
- 3 theelepel wijnsteenbakpoeder te koop bij biowinkel maar in nood zou ik het aandurven om 2,5 – 3 theelepels gewone bakpoeder te gebruiken
- kokosolie om blik in te smeren
- 1,5 theelepel oerzoet alternatieve suiker of kokosbloesemsuiker
- Extra noten voor bovenop de koek
- snufje zout gebruikte Rens overigens niet
Evt. havermout om bakblik te bedekken
Verwarm de oven voor op 160 graden.
In een keukenmachine of blender maal je de dadels, de eieren met het hete water fijn en romig.
Het is een prettige manier om de dadels helemaal fijn te krijgen.
Als je alleen de dadels maalt wordt het zo’n kleffe boel.
Maal de noten fijn met de vijzel of sla ze fijn met een deegroller.
Schenk het dadelvocht over in een beslagkom.
Voeg hier de melk, het gezeefde meel, speculaaskruiden, zout naar smaak en bakpoeder bij.
Roer goed door en voeg tenslotte de gemalen nootjes toe.
Vet je (medium grote) cakevorm in met kokosolie of andere olie zonder smaak.
Rens doet geen bloem op de olie in de bakvorm.
Om zeker te weten dat de cake goed uit de vorm komt heb ik onderin wat bakpapier gedaan en langs de zijkanten havermout.
Het deeg mag in de bakvorm.
Ik versierde de bovenkant met diverse nootjes en strooide hier oerzoet overheen.
Ik vind kokosbloesemsuiker nog lekker, maar het is best prijzig.
Oerzoet is goedkoper en een goed alternatief. Je koopt het in biologische winkels.
De gezonde koek gaat de oven in voor 60 minuten. Bedek de bovenkant met aluminiumfolie om de nootjes te beschermen tegen aanbranden.
Haal zo’n 10 minuten voordat de koek klaar is, de zilverfolie weg.
Test je koek met een prikker of de binnenkant gaar is.
Zo niet, geef het dan nog kort de tijd te garen.
Laat de koek ruim 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm gaat.
Niet te vroeg, het zou jammer als de ontbijtkoek zou breken omdat je zo nieuwsgierig bent om het te testen!
Receptenplein.nl
Home / aluminium folie