Christoffelvlaai

Christoffelvlaai

Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Ingrediënten voor vlaaibodem :

  • 250 gram bloem
  • 4 gram droge gist of 8 gr verse gist
  • 30 gram kristalsuiker
  • 2 gram zout
  • 40 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 kleine eitjes
  • 50 gram melk handwarm

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 pot kersen op sap
  • el aardappelzetmeel ca
  • 50 gram suiker
  • 500 ml slagroom
  • 50 Gram poedersuiker
  • 150 gram chocolade donkere / gesmolten

Ingrediënten voor de schuimplaat:

  • 100 gram eiwit
  • 100 gram suiker
  • 100 gram poedersuiker

Ingrediënten voor de afwerking:

  • Cacaopoeder
  • Chocolade krullen

Instructies

  • Start eerst met de schuimplaat.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg telkens een beetje suiker toe totdat je mooie stijve glanzende pieken hebt.
  • Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en laat de machine verder kloppen.
  • Neem een bakblik en bekleed dit met bakpapier.
  • Leg er nu een stevige dot eiwit op en smeer dit uit tot een mooie ronde cirkel van circa 1 cm dikte en zorg dat de cirkel kleiner is dan je bakvorm.
  • Bak de schuimplaat in de oven op 90°C in ca 1.5 tot 2 uur af.
  • Steek tussen de deur van je oven en de oven een houten lepel of theedoek zodat het vocht weg kan tijdens het bakken.
  • Ga verder met het deeg voor de vlaai.
  • Meng alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine.
  • Laat een vijftal minuten kneden en voeg dan het zout toe.
  • Laat de machine nog een 10 minuutjes kneden en leg dan het deeg in een andere kom.
  • Laat ca 1 uur rijzen.
  • Rol na het rijzen het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vlaaibodem.
  • Leg het deeg in de vorm en duw voorzichtig de randen aan.
  • Prik met een vork redelijk wat gaatjes in de bodem en rol met de deegrol de randen mooi af.
  • Laat nog eens een half uurtje rijzen en duw daarna de randen nog even aan zodat ze boven de vorm uitkomen.
  • Doe de kersen in een steelpan en houd een beetje sap apart. Voeg de suiker toe aan de kersen en breng ze aan de kook.
  • Meng de rest van het sap met het aardappelzetmeel.
  • Wanneer de kersen koken bind je de kersen met het aardappelzetmeel.
  • Laat de kersen nu iets afkoelen.
  • Leg de kersen nu in de bodem en bak het in zijn geheel af in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 20 à 25 minuten.

De chocolademousse:

  • Als je iets meer tijd hebt smelt dan de chocolade in 200 ml slagroom.
  • Voeg daarna de rest van de koude room toe en zet het in de koelkast tot het geheel echt koud is.
  • Voeg de poedersuiker toe en klop de chocoladeslagroom stijf.
  • Je krijgt dan een mooie egale chocomousse.
  • Heb je minder tijd dan volg je deze wijze.
  • Klop de slagroom (500ml) samen met de poedersuiker half stijf.
  • Voeg hieraan de gesmolten chocolade toe en klop de slagroom nu verder stijf.
  • Leg nu een dunne laag mousse op de kersen en strijk het geheel uit met een paletmes.
  • Neem de schuimplaat en leg deze er boven op.
  • Leg weer een dunne laag mousse op de schuimplaat en strijk mooi uit.
  • Strooi er wat chocolade krullen op.
  • Neem een spuitzak en doe hierin de chocolademousse.
  • Spuit mooie rozetten langs de rand.
  • Werk de rozetten af met wat cacaopoeder of een koffieboontje.
  • Laat de taart nog een uurtje opstijven in de koelkast.

Notities

Bewaar deze vlaai in een taartdoos in de koelkast, dit voorkomt dat de chocomousse geurtjes opneemt van andere etenswaren in de koelkast.

Chocotongen

Chocotongen

Recept categorieën: Chocolade, Koek
Servings: 14 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de koeken:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de crème:

  • 100 g plantaardige boter
  • 100 g shortening crisco of 100 gr plantaardige boter
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el vanille extract

Voor de chocolade:

  • 225 gram chocolade ik heb een mengeling van puur en melk genomen
  • 10 ml Neutrale olie

Instructies

  • Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
  • Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  • Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier.
  • Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
  • Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen.
  • Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
  • Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème.
  • Neem een spuitzak en een kleine spuitmond.
  • Vul de spuitzak met de crème.
  • Neem een koek en spuit deze mooi op, niet te dik.
  • Leg er een andere koek bovenop en druk licht aan.
  • Werk alle koeken op deze manier op.

Notities




Chocolade rolbiscuit met karamelroom, frambozen en ganache

Chocolade rolbiscuit met karamelroom, frambozen en ganache

Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Koek
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Ingrediënten voor de chocolade rolbiscuit:

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 60 gram patisseriebloem
  • 40 gram maizena
  • 20 gram cacaopoeder
  • 40 gram boter gesmolten

Karamel ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 90 gram water
  • 90 gram boter
  • 125 ml slagroom
  • 300 ml Slagroom
  • 75 gram poedersuiker
  • 75 gram mascarpone
  • Frambozen

eventueel

  • ½ tl zeezout

Ganache ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 10 gram honing
  • 150 gram pure chocolade
  • 50 gram roomboter

Karamel versiering:

  • 200 gram suiker
  • eetlepels water

Instructies

Begin met de karamel.

  • Voeg suiker en water in de pan en breng het geheel zonder te roeren aan de kook.
  • Wanneer de karamel goed begint de bruinen voeg je de boter toe en dan ga je roeren tot de boter gesmolten is.
  • Let op, dit kan spatten !
  • Voeg de slagroom toe en roer door.
  • Schenk de karamel over in een pot of flesje en laat het geheel afkoelen.

Ga nu verder met de ganache.

  • Doe de slagroom samen met de suiker en de honing in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg de chocolade toe en roer door tot het geheel gesmolten is.
  • Voeg de boter toe en roer verder.
  • Laat de ganache afkoelen.

Ga verder met de biscuit.

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren en de suiker samen minimaal 10 minuten op hoge snelheid.
  • Voeg maizena, cacao en bloem bij elkaar en zeef het enkele keren.
  • Wanneer de eieren goed stevig en luchtig zijn zeef je de bloem boven de kom.
  • Spatel dit voorzichtig onder zodat je de luchtigheid blijft behouden.
  • Neem een paar lepels beslag en voeg dit bij de gesmolten boter.
  • Roer door en schenk dit nu onder het beslag.
  • Spatel nog even verder.
  • Neem de bakplaat met bakpapier en schenk het beslag op de bakplaat.
  • Trek het recht met een spatel.
  • Bak de biscuit af in een voorverwarmde oven van 230°C in ca 6 à 7 minuten af. Je ziet dat de biscuit gaar is wanneer je licht met je vinger op de biscuit drukt.
  • Veert hij terug dan is hij gaar.
  • Blijft het een deukje dan is hij nog niet gaar.
  • Neem een schone theedoek, maak deze nat en knijp zeer goed uit.
  • Neem een koude bakplaat erbij.
  • Haal de biscuit uit de oven en leg de theedoek er boven op.
  • Leg hier op de koude bakplaat en draai nu beide bakplaten ineens om.
  • Doe de warme bakplaat weg en haal voorzichtig het bakpapier er af.
  • Rol de biscuit nu samen met de theedoek op tot een rol en laat zo afkoelen.
  • Doe poedersuiker, mascarpone en slagroom in een kom.
  • Neem de afgekoelde karamel en voeg 2/3 toe aan de slagroom.
  • Klop het geheel nu goed stijf en zet afgedekt koel weg.

Samenstellen:

  • Rol de biscuit uit en vul met slagroom, laat aan de rand 2 cm vrij.
  • Leg er frambozen op en rol nu voorzichtig de biscuit op.
  • Zet de biscuit op een taartrooster boven een schone bakplaat.
  • Schenk de ganache er over heen.
  • Laat even uitlekken en vang dan de ganache terug op en schenk hem nogmaals er over.
  • Doe dit net zo vaak totdat je tevreden bent over het resultaat.
  • Zet de biscuit koud weg en maak de karamel versiering of versier de biscuit met iets anders zoals frambozen, pralines of iets dergelijks.
  • Ik heb 200 gr suiker en 2 à3 eetlepels water laten karamelliseren.
  • Laat de karamel iets afkoelen, neem een lepel en maak de versiering door ze om de steel van een houten lepel te draaien of rond een roomhoorn vorm.
  • Laat afkoelen en haal ze van de vorm.
  • Gebruik je een roomhoorn vorm, wrijf deze dan even in met een neutrale olie, zo komt de karamel gemakkelijker los. Leg de versiering na afkoeling op de biscuit.

Cappuccino macarons

Cappuccino macarons

Recept categorieën: Gebak, Koek
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Ingrediënten de macarons:
  • 3 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 210 gram poedersuiker
  • 110 gram amandelpoeder
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • Snuf zout
  • Ingrediënten voor de ganache:
  • 50 ml slagroom ongeklopt
  • 100 gram pure chocolade
  • ½ theelepel oploskoffie
  • Ingrediënten voor de karamel:
  • 100 gram suiker
  • 45 gram water
  • 45 gram echte boter
  • 60 ml slagroom ongeklopt
  • Eventueel zeezout als je graag een gezouten karamel hebt.
  • Cacaopoeder of poedersuiker

Instructies

  • Meng poedersuiker, amandelpoeder en oploskoffie met elkaar en vermaal dit zeer fijn.
  • Zeef het geheel boven een kom.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout los en voeg dan beetje voor beetje de suiker toe.
  • Klop tot een mooie stijve en glanzende massa.
  • Neem een schep van het eiwit en spatel dit onder het amandelpoeder mengsel tot je een stevige massa hebt.
  • Wil je graag een kleurstof toevoegen ?
  • Dan is dat nu het moment.
  • Ik heb geen kleurstof toegevoegd.
  • Voeg nu de rest van het eiwit toe en spatel dit ook onder.
  • Blijf spatelen totdat je massa mooi glanzend is.
  • Je mengsel moet soepel van de spatel vallen.
  • Neem een spuitzak en vul deze met het macaron beslag.
  • Spuit dotjes van gelijke grootte op een bekleedde bakplaat.
  • Laat de macarons nu drogen.
  • Dit kan van 30 minuten tot 2 uur duren afhankelijk van het vochtgehalte in huis.
  • De macarons zijn droog als ze er mat uitzien en je er lichtjes met je vinger over kunt wrijven en het blijft niet plakken. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 140°C in ca 12 tot 14 minuutjes.
  • Haal het bakpapier met de macarons direct na het bakken van de bakplaat en laat ze op een koude ondergrond afkoelen.
  • Wanneer de macarons koud zijn mag je ze pas van het papier halen.
  • Bewaar ze in een blikken doos tot je ze gaat vullen.
  • Neem voor de ganache een steelpannetje en schenk de room erin.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Breng de room aan de kook samen met de oploskoffie.
  • Roer goed door en voeg de chocolade toe.
  • Roer tot het geheel mooi glad is.
  • Zet de ganache in de koelkast zodat ze goed koud kan worden.
  • Voor de karamel breng je het water en de suiker aan de kook.
  • Laat koken totdat je suiker mooi goudbruin begint te kleuren.
  • Zet het vuur af en voeg de slagroom toe.
  • Roer goed door en voeg de boter toe.
  • Roer tot het een mooi glad geheel is en laat het in een kommetje afkoelen.
  • Neem je macarons en zoek de mooiste uit.
  • Leg ze in paren van 2.
  • Klop je ganache met een handmixer mooi op.
  • Doe de ganache in een spuitzakje. Knip van onder een puntje af.
  • Doe ook de karamel in een spuitzakje en knip een puntje er af.
  • Spuit nu een cirkel van ganache op de buitenste rand. In het midden spuit je de karamel.
  • Zet de bijpassende macaron er op en druk licht aan.
  • Als afwerking kun je er nog eventueel wat cacaopoeder of poedersuiker over heen strooien.
  • Bewaar je bewerkte macarons in een luchtdicht afgesloten doosje in de onderste lade van de koelkast.
  • Macarons zijn het lekkerst 24 uur nadat je ze gemaakt hebt.
  • Je kunt ze 1 week in de koelkast bewaren.
  • Heb je nog onbewerkte macarons over ?
  • Bewaar deze in een blikken doos met deksel.
  • Je kunt ze dan nog weken bewaren.

Briochevlecht en kleine broodjes

Briochevlecht en kleine broodjes

Recept categorieën: Brood
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 625 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 100 gram zachte echte boter roomboter
  • 1 ei
  • 25 gram verse gist of 12 gr droge gist
  • 30 gram suiker
  • 7 gram zout
  • 1 eigeel
  • 1 el melk

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine of met de hand. Kneed tot een deeg en voeg het zout toe. Kneed nu verder totdat je een mooi soepel deeg hebt gekregen. Laat het deeg ca 1 uur rijzen.
  • Na de eerste rijs sla je de lucht uit het deeg en kneed licht door. Ik heb 6 bolletjes van 80 genomen om er bolletjes van te maken zodat ik kleine brioche broodjes kreeg. De rest van het deeg heb ik gewogen en door 3 gedeeld. Van de drie overgebleven deegbollen heb ik lange rollen gedraaid en deze gevlecht. Neem een eidooier en meng er 1 el melk onder, roer door en bestrijk met het eigeel de vlecht en de broodjes. Laat de vlecht en de broodjes nog een half uurtje narijzen en bak dan eerst de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C in ca 10 minuutjes. Laat ze na het bakken afkoelen.
  • Bak de vlecht af op dezelfde temperatuur in ca 20 à 25 minuten.

Bokkenpootjes van Jolanda’s Bakhuisje

Bokkenpootjes van Jolanda's Bakhuisje

Recept categorieën: Koek
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • 2 à 3 bakplaten
  • spuitzak met rond spuitmondje
  • taartroosters
  • plastic folie

Ingrediënten

Ingrediënten voor de biscuit:

  • 200 g eiwit
  • 225 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 175 g amandelpoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 40 g bloem
  • 3 el geschaafde amandelen

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 50 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el puddingpoeder

Ingrediënten voor de botercrème:

  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • scheutje vanille extract
  • 250 g banketbakkersroom
  • Ingrediënten voor de afwerking:
  • 250 gram chocolade gesmolten

Instructies

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
  • Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
  • Als laatste voeg je een snufje zout toe.
  • Mix het eiwit tot stijve pieken.
  • Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit.
  • Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
  • Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
  • Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
  • Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
  • Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
  • Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
  • Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
  • Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
  • Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
  • Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.

Banketbakkersroom:

  • Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
  • Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
  • Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
  • Breng samen aan de kook.
  • Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
  • Roer goed door.
  • Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
  • Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
  • Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
  • Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
  • De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
  • Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
  • De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.

Botercrème:

  • Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
  • Mix door tot je een crème krijgt. Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
  • Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
  • Schep de crème in een spuitzak.
  • Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
  • Leg ze op het taartenrooster.

Tempereren:

  • Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°.
  • Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.

Kruidenpoffertjes met geitenkaas

Kruidenpoffertjes met geitenkaas

Recept categorieën: Kaas, Pannenkoeken
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • pak poffertjesmix Koopmans
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 1 snufje gedroogde tijm
  • ½ eetlepel(s) gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel(s) verse bieslook fijngesneden
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • ½ teentje knoflook uitgeperst
  • 200 gram geitenkaas in plakjes
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 1 bosje radijsjes
  • 50 gram rucola
  • 8 kerstomaatjes

Instructies

  • Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de kruiden, knoflook en sjalot door het beslag en laat de smaken even intrekken.
  • Bak vervolgens de poffertjes in een poffertjespan.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Snijd de poffertjes over dwars door zodat er twee rondjes onstaan en leg op ieder half poffertje een plakje geitenkaas. Schep hierop een beetje honing.
  • Dek dit af met het andere plakje en leg de poffertjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm de poffertjes ca. 5 minuten.
  • Zet per persoon 3 poffertjes op een voorverwarmd bordje en garneer ze met versgeraspte radijsjes, een toefje rucola en een doorgesneden kerstomaatje.

Mon chou taart

Mon chou taart

Recept categorieën: Taart
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram amandelen
  • 150 gram dadels
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de monchou laag:

  • 150 gram cashewnoten een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
  • 150 gram hennepzaad een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram santen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 gram rauwe honing
  • rasp + sap van één citroen

Voor de topping:

  • 300-375 gram ongezoete kersenjam Ekoland bijvoorbeeld

Instructies

  • Bekleed je springvorm met bakpapier
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en hak het helemaal fijn tot één geheel
  • Voeg eventueel 1-2 tl water toe als het mengsel niet goed plakt
  • Verdeel de bodem over de springvorm en duw deze aan met je vingers of de bolle kant van een lepel
  • Zet deze eventjes in de koelkast terwijl je verder gaat met het maken van de volgende laag
  • Smelt in een pannetje op zeer laag vuur de kokosolie en santen (eventueel au bain-marie)
  • Spoel de cashewnoten en hennepzaad af
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één goed gemengde massa is geworden
  • Verdeel de laag over de bodem in de springvorm
  • Laat deze afgedekt opstijven in de koelkast (ongeveer 4 uur)
  • Bestrijk de taart met de kersenjam voordat je de taart gaat serveren (maakt niet zoveel uit wanneer)
  • Bewaar afgedekt in de koelkast

Notities

*als je een nootvrije taart wilt, vervang dan de cashewnoten met een mix van pompoenpitten en zonnebloempitten

Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Recept categorieën: Ovenschotel, Vis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Queens kabeljauwfilets ontdooid
  • 2 eetlepel(s) lekkere pesto (zoals deze zelfgemaakte)
  • 1 courgette
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrijk iedere filet aan één kant met een halve eetlepel pesto.
  • Let er even op dat je niet de vieze lepel weer in je potje of bakje pesto stopt,
  • want er kan wat rauwe vis in terechtkomen en dan bederft je pesto snel.
  • Snijd met een kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette.
  • Wikkel 2 plakken courgette voorzichtig om 1 kabeljauwfilet, zonder dat de plakken courgette breken.
  • Zorg dat de uiteinden van de courgette onder de vis eindigen.
  • Is de plak te lang, snijd het overtollige stuk courgette er dan af.
  • Leg de ingepakte filets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.
  • De oventijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes.
  • Leg deze halverwege de baktijd bij de vis op de bakplaat.
  • Serveer de vis direct uit de oven met de partjes citroen erbij.
  • Het is erg lekker om ze uit te knijpen over de vis, maar wel als ze iets afgekoeld zijn zodat je niet je vingers verbrandt.

Meringue kerstboompjes

Meringue kerstboompjes

Weet het, zoet en ongezond maar zo leuk te maken 🙂
Recept categorieën: Koek
Feestdagen etc: Kerst
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eiwitten dus vier eieren splitsen en alleen het wit bewaren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 druppel(s) groene kleurstof

Om te versieren:

  • gekleurde kerstspikkels parels, sterren

Instructies

  • Zorg dat de oven is voorverwarmd op 100 graden Celcius.
  • Zorg ook dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Maak de beslagkom vetvrij door het met wat citroensap te besprenkelen en
  • schoon te vegen met een stukje keukenpapier.
  • Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker en
  • de kleurstof erdoor tot je er stevige pieken van kunt trekken.
  • Hou je de beslagkom op de kop en blijven de opgeklopte eiwitten er gewoon inzitten,
  • dan zit je goed!
  • Als de pieken stijf zijn, spatel je de poedersuiker er doorheen.