Recept afdrukken
No ratings yet

Rosé Biefstuk met Mosterdsaus en Knapperige Ovenfriet

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 1 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 kleine tomaten
  • 2 eetlepels naturel sladressing
  • 75 g veldsla
  • 1 biefstuk op kamertemperatuur
  • 25 g boter
  • 125 g ovenfriet naturel
  • ½ eetlepel grove mosterd
  • 125 ml crème fraîche evt. halfvet

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de ovenfriet.
  • Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Meng de tomaatstukjes met de sladressing en de veldsla.
  • Bestrooi de biefstuk met peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk aan beide zijden bruin in ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat deze van binnen rosé is.
  • Bereid ondertussen de ovenfriet volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg de biefstuk op een warm bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Roer de grove mosterd, 1 eetlepel water en crème fraîche door het bakvet in de koekenpan en verwarm gedurende 1 minuut.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de salade, ovenfriet en biefstuk met de mosterdsaus.

Notities

Wijnadvies:

Een rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht vanwege de volle smaak van de biefstuk en de pittigheid van de mosterdsaus. Als je liever wit drinkt, kan een Chardonnay een goede keuze zijn, vooral als deze een lichte houtlagering heeft gehad.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2mg