Hemelse Aardbeien Custard Taart

Hemelse Aardbeien Custard Taart

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol rond bladerdeeg Ø 26 cm
  • 70 gram chocolade
  • Steunvulling bijvoorbeeld gedroogde bonen of keramische knikkers
  • 500 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 35 gram custardpoeder
  • 250 ml slagroom geklopt
  • 2 doosjes aardbeien schoongemaakt (bij 6 aardbeien laat het groene kroontje zitten)
  • 1 zakje geleipoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
  • Bekleed een ingevette bakvorm met bakpapier en leg hier het bladerdeeg in.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een steunvulling bovenop.
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Verwijder vervolgens de steunvulling en bak de bodem nog 5 minuten.
  • Laat de bodem afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de stoomoven op 90°C gedurende ongeveer 6 minuten.
  • Bestrijk de binnenkant van de afgekoelde bodem met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen.
  • Breng de melk aan de kook, maar houd 4 eetlepels apart.
  • Meng de custard met de suiker, het ei en de 4 eetlepels koude melk.
  • Voeg het merg van het vanillestokje toe aan de hete melk.
  • Meng 4 eetlepels hete melk met het custardmengsel en voeg vervolgens alles toe aan de hete melk.
  • Laat kort doorkoken en blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Laat de custard afkoelen.
  • Klop de slagroom stevig en spatel dit door de afgekoelde custard.
  • Verdeel de crème over de bodem en bedek met de schoongemaakte aardbeien.
  • Leg enkele aardbeien met het groene kroontje bovenop.
  • Maak de afdekgelei volgens de instructies op de verpakking en gebruik een bakpenseel om de aardbeien mooi te lakken met de gelei.
  • Geniet van deze heerlijke aardbeien custard taart als perfect dessert!

Romige Aardbeientaart met Mascarpone

Romige Aardbeientaart met Mascarpone

Bereidingstijd1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 300 g aardbeien in achten gesneden
  • 400 g gedroogde bonen om mee blind te bakken
  • Extra aardbeien voor decoratie
  • Verse muntblaadjes voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en plaats het direct in de bakvorm.
  • Versterk de rand met het overhangende deeg en prik het deeg meerdere keren in met een vork.
  • Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul het met gedroogde bonen en bak het in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Meng ondertussen de mascarpone, eieren en suiker goed door elkaar, voeg de aardbeien toe en roer opnieuw.
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de gedroogde bonen en verdeel het mascarpone-aardbeienmengsel gelijkmatig over de bodem van het deeg.
  • Bak opnieuw in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Laat na het bakken ongeveer 1 uur afkoelen en garneer vervolgens met verse aardbeien en eventueel wat verse muntblaadjes.

Notities

Deze romige aardbeientaart met mascarpone past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 13g | Vet: 40g | Zout: 0.4g | Sugar: 25g