Beer in the butt chicken met 2 dipsausen

Beer in the butt chicken met 2 dipsausen

Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: America
Servings:
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kip
  • mosterd
  • 1 blik kriekbier
  • tijm , , , , , ,
  • rozemarijn
  • salie
  • oregano
  • koriander
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • cayennepeper

Zoete kokosdip:

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 3 eetlepel(s) ananas sap
  • 1 eetlepel(s) honing

Pikante dip:

  • 1 paprika ontvelde
  • 1 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 tl Tandoorikruiden
  • Kerriepoeder
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree

Instructies

  • Maak het vel van de kip voorzichtig los.
  • Wrijf het vlees onder het vel in met mosterd en steek de salieblaadjes onder het vel.
  • Kruid de buikholte van de kip met cayenne, paprika en kerriepoeder, en stop ze vervolgens vol met de rest van de verse kruiden.
  • Maak het blik kriekbier open met een blikopener en zet de kip over het blikje (met bier) op de grill.
  • Kruid de kip ook langs de buitenkant.
  • Hou de kip, afhankelijk van de grootte, 1,5 tot 2 uur onder deksel of folie op de barbecue en strooi regelmatig vuurkruiden in het vuur.
  • Snij het boven de kriekdamp gegaarde vlees in dobbelsteentjes en presenteer het op een grote schotel met cocktailprikkers en de dipsauzen.

Saus 1:

  • laat de kokosmelk met ananassap, honing en pindakaas inkoken en afkoelen.

Saus 2:

  • snij sjalot en knoflook klein en laat uitzweten; voeg het versneden Spaans pepertje en de paprika, kerrie en de tomatenpuree toe en laat de saus afkoelen.

Notities

Bron: Weekend Knack

Barbequeschaal pikante baars

Barbequeschaal pikante baars

Recept categorieën: Barbecue, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings:
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 gram roodbaars
  • 3 sjalotten
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 400 gram tomaten gehakte , uit blik
  • 1,25 deciliter rode wijn
  • boter
  • snuf cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 1 tl sambal oelek mag best een volle lepel zijn

Instructies

  • Fruit de sjalotten en voeg de paprika toe.
  • Voeg de tomaten en wijn toe en kruid de saus, kruiden met cayennepeper, peper, zout, oregano en basilicum en 2 minuten laten pruttelen, de sambal er in roeren.
  • Smeer een barbequeschaal in met olie en vul de helft van de tomatensaus er in,
  • visfilets er in leggen en de rest van de tomatensaus er over gieten.
  • Doe de barbequeschaal ongeveer 30 minuten op de barbecue met gesloten deksel

Notities

Gebruik een barbecue met deksel.

Gepofte Aardappelen met Romige Topping

Gepofte Aardappelen met Romige Topping

Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen, gevuld met een romige topping van crème fraîche, tomaten, kaas en kruiden. Perfect voor bij de barbecue!
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tomaten in blokjes, zonder zaad
  • 4 takjes dille fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 bosuitjes fijn gesneden

Instructies

  • Pof de aardappelen in de magnetron: prik de aardappels in met een vork.
  • Leg de aardappels in de magnetron en gaar deze bij 850 Watt gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Maak ondertussen de vulling voor de aardappelen door crème fraîche, tomatenblokjes, dille, knoflook, geraspte kaas en fijn gesneden bosuitjes te mengen in een kom.
  • Snijd de bovenkant van de aardappel af en lepel voorzichtig wat van het binnenste van de gepofte aardappel uit.
  • Meng dit door de vulling.
  • Verdeel de vulling over de vier aardappels, en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Serveer de aardappelen direct, of plaats ze kort terug op de barbecue in een aluminium schaaltje voor extra smaak en warmte.

Notities

Serveertip:
Deze gepofte aardappelen met romige topping zijn ideaal als bijgerecht voor een barbecue, of als hoofdgerecht voor een lichtere maaltijd.
Wijnadvies:
Deze heerlijke gepofte aardappelen gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de romige topping perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 3g