Beer in the butt chicken met 2 dipsausen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kip
- mosterd
- 1 blik kriekbier
- tijm , , , , , ,
- rozemarijn
- salie
- oregano
- koriander
- Kerriepoeder
- Paprikapoeder
- cayennepeper
Zoete kokosdip:
- 1 blik kokosmelk
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 3 eetlepel(s) ananas sap
- 1 eetlepel(s) honing
Pikante dip:
- 1 paprika ontvelde
- 1 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- ½ Spaanse peper
- 1 tl Tandoorikruiden
- Kerriepoeder
- 3 eetlepel(s) tomatenpuree
Maak het vel van de kip voorzichtig los.
Wrijf het vlees onder het vel in met mosterd en steek de salieblaadjes onder het vel.
Kruid de buikholte van de kip met cayenne, paprika en kerriepoeder, en stop ze vervolgens vol met de rest van de verse kruiden.
Maak het blik kriekbier open met een blikopener en zet de kip over het blikje (met bier) op de grill.
Kruid de kip ook langs de buitenkant.
Hou de kip, afhankelijk van de grootte, 1,5 tot 2 uur onder deksel of folie op de barbecue en strooi regelmatig vuurkruiden in het vuur.
Snij het boven de kriekdamp gegaarde vlees in dobbelsteentjes en presenteer het op een grote schotel met cocktailprikkers en de dipsauzen.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 9
Barbequeschaal pikante baars
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram roodbaars
- 3 sjalotten
- 1 paprika in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- 400 gram tomaten gehakte , uit blik
- 1,25 deciliter rode wijn
- boter
- snuf cayennepeper
- peper
- zout
- 2 tl oregano
- 2 tl basilicum
- 1 tl sambal oelek mag best een volle lepel zijn
Fruit de sjalotten en voeg de paprika toe.
Voeg de tomaten en wijn toe en kruid de saus, kruiden met cayennepeper, peper, zout, oregano en basilicum en 2 minuten laten pruttelen, de sambal er in roeren.
Smeer een barbequeschaal in met olie en vul de helft van de tomatensaus er in,
visfilets er in leggen en de rest van de tomatensaus er over gieten.
Doe de barbequeschaal ongeveer 30 minuten op de barbecue met gesloten deksel
Gebruik een barbecue met deksel.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 9
Gepofte Aardappelen met Romige Topping
Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen, gevuld met een romige topping van crème fraîche, tomaten, kaas en kruiden. Perfect voor bij de barbecue!
Bereidingstijd24 minuten min
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappelen
- 125 g crème fraîche
- 2 tomaten in blokjes, zonder zaad
- 4 takjes dille fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 100 g geraspte kaas
- 2 bosuitjes fijn gesneden
Pof de aardappelen in de magnetron: prik de aardappels in met een vork.
Leg de aardappels in de magnetron en gaar deze bij 850 Watt gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
Maak ondertussen de vulling voor de aardappelen door crème fraîche, tomatenblokjes, dille, knoflook, geraspte kaas en fijn gesneden bosuitjes te mengen in een kom.
Snijd de bovenkant van de aardappel af en lepel voorzichtig wat van het binnenste van de gepofte aardappel uit.
Meng dit door de vulling.
Verdeel de vulling over de vier aardappels, en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Serveer de aardappelen direct, of plaats ze kort terug op de barbecue in een aluminium schaaltje voor extra smaak en warmte.
Serveertip:
Deze gepofte aardappelen met romige topping zijn ideaal als bijgerecht voor een barbecue, of als hoofdgerecht voor een lichtere maaltijd.
Wijnadvies:
Deze heerlijke gepofte aardappelen gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de romige topping perfect aanvult.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 9