Smoothie passievrucht en vanille

Smoothie passievrucht en vanille

Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken, Smoothies
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 6 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 4 passievruchten
  • 1 vanillestokje
  • 400 ml halfvolle vanilleyoghurt

Instructies

  • Snijd de bananen in plakjes en leg ze in 1 laag in een schaal.
  • Zet de banaanplakjes minimaal 1 uur in de diepvries.
  • Pers de sinaasappels, de limoen en de passievruchten uit.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
  • Doe het fruitsap, de bevroren banaan, de yoghurt en het vanillemerg in een blender en
  • meng alles op de hoogste stand tot een gladde smoothie.
  • Of doe dit met de staafmixer in een hoge mengbeker (eventueel verdeeld over meer porties).
  • Schenk de smoothie in een feestelijke kan of in 8 hoge glazen met een dik rietje.

Groene smoothie

Groene smoothie

Recept categorieën: Smoothies
Servings: 500 ml
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ banaan
  • ½ schijf ananas
  • ½ appels
  • Sap van 1 limoen
  • ½ grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • handvol spinazie
  • 1 eetlepel(s) lijnzaad gebroken
  • 1 tl chlorella
  • 1 eetlepel(s) eiwitpoeder

Instructies

  • alles in de blender en drinken maar!!!

Amandelmelk 2

Amandelmelk 2

Als je niet zo goed tegen melk kan is dit misschien een alternatief
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen ongebrande zoete
  • 1 liter water gefilterd
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • snufje zeezout
  • eetlepel(s) agave of honing (optioneel)

Instructies

  • Week de amandelen gedurende 8 tot 12 uren in water.
  • Haal de amandelen er hierna uit en doe ze samen met 1 liter water,
  • zeezout en eventueel de agave of honing in een blender en mix het 1 à 2 minuten.
  • Pak de kom en doe de doek er omheen of leg de zeef erop.
  • Laat de melk er doorheen lopen, of als je een doek gebruikt,
  • knijp het goed uit zodat er zoveel mogelijk melk in de kom terecht komt. Here you go, nu heb je pas lekkere amandelmelk!

Notities

Zelfgemaakte amandelmelk kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

Ananaskick

Ananaskick

Recept categorieën: Dranken, Fruit, Koude Dranken
Servings: 2 glazen van 2,5dl.
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels in zulke stukken dat ze in de sapcentrifuge passen.
  • 600 g verse ananas in stukjes
  • stukje verse gember van ongeveer 2 5cm

Instructies

  • Doe de ananas, sinaasappel en gember in de blender en pureer het geheel tot een zacht mengsel.
  • Doe het mengsel in een glas en gooi er wat extra kleine stukjes ananas in

Gezonde brownie

Gezonde brownie

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Servings: 6 brownies
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kopje blanke hazelnoten ongeveer 50 gram
  • 2 kopjes ontpitte dadels
  • 3 eetlepel(s) rauwe cacao poeder
  • 3 eetlepel(s) kokosrasp
  • 1 eetlepel(s) gesmolten kokosolie

Instructies

  • Gooi de hazelnoten als eerste in je blender of mix het in een kom met een staafmixer.
  • Snijd de dadels ondertussen in kleinere stukken.
  • Als de noten zijn fijngemalen voeg je de dadels, het cacaopoeder en 2 volle eetlepels kokosrasp toe in de blender, mix het tot er een egale massa ontstaat.
  • Nu verwarm je een eetlepel kokosolie totdat deze goed vloeibaar is geworden en voeg deze bij het brownie mengsel.
  • Mix alle ingrediënten met de kokosolie nog een keer goed door.
  • Schep het brownie mengsel in een schaal of afgesloten bakje en laat het minstens 2 uur in de koelkast hard worden.
  • Zijn de 2 uur voorbij?
  • Tijd om de brownie in vierkante stukken te snijden.

Groene smoothie met nectarine

Groene smoothie met nectarine

Als je net als ik niet tegen banaan kan, is dit een goed alternatief en lekker
Recept categorieën: Smoothies
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 handen spinazie
  • 2 nectarines
  • 1 groene paprika
  • water

Instructies

  • Doe de spinazie en paprika (in stukken) met wat water in een blender of keukenmachine.
  • Blend tot er geen stukjes meer in zitten.
  • Voeg daarna de nectarines toe en blend deze mee tot je een glad geheel hebt.
  • Als je de smoothie te dik vindt voeg je nog wat water toe.

Pink Panther

Pink Panther

Smoothie van bosbessen, aardbeien en hennepzaad
Calories: 218kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram bosbessen
  • 65 gram hennepzaad
  • 300 milliliter water
  • 1 banaan
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 handvol gojibessen

Instructies

  • Mix eerst kort op een lage snelheid en daarna 1 minuut op hoge snelheid.
  • Serveer meteen.

Nutrition

Calories: 218kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g

Sweet Green

Sweet Green

Recept categorieën: Smoothies
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 dikke plak ananas in stukjes
  • 1 handvol spinazie
  • ½ komkommer
  • 4 roosjes broccoli
  • stukje geschilde gemberwortel 1 cm

Instructies

  • Alles in de blender, drink smakelijk

Courgettesoep van Hetty van Es

Courgettesoep van Hetty van Es

Recept categorieën: Soep
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 kleine rode ui; fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook; fijngesneden
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • theelepel gemalen komijn
  • theelepel zout
  • Rode pepervlokken gebruik er héél weinig van – ik had er teveel ingedaan
  • 2 middelgrote courgettes; geschild en grof gehakt
  • 7,5 dl groentebouillon

Voor de basilicumroom:

  • 3 eetlepel(s) zure room met een laag vetgehalte
  • 2 eetlepel(s) verse basilicum; fijngehakt
  • 2 theelepel vers citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de olie in een middelgrote pan op een gemiddeld vuur.
  • Voeg ui, look, tijm, komijn, zout en wat pepervlokken toe.
  • Zet het vuur lager en laat sudderen tot de ui zacht is (ongeveer 8 minuten).
  • Voeg de courgettes toe, roer alles goed door elkaar gedurende één minuut.
  • Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoog en breng tot aan het kookpunt.
  • Zet dan het vuur terug op medium en laat 15-20 minuten sudderen.
  • Terwijl de soep aan het koken is, meng je de zure room met de basilicum, het citroensap en een snuifje zout en peper in een klein kommetje.
  • Pureer de soep in een blender tot ze fluwelig is.
  • Verdeel over 4 kommetjes, laat in ieder kommetje 1 eetlepel basilicumroom glijden en dien op.