Ananas met Roomkaas en Walnoten

Ananas met Roomkaas en Walnoten

Geniet van dit lichte en frisse nagerecht van ananas met romige roomkaas en walnoten. Snel te maken en perfect voor een zomerse traktatie.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Kaas, Noten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g walnoten
  • 50 g half vette roomkaas
  • Snufje Silvo Kaneel Gemalen
  • Alfalfa
  • 2 schijven ananas

Instructies

  • Hak de walnoten fijn, bewaar er twee voor de garnering.
  • Roer de roomkaas, de verkleinde walnoten en een snufje kaneel door elkaar.
  • Leg wat plukjes alfalfa op de bordjes.
  • Leg de schijven ananas erop en schep een bolletje roomkaas op de ananas.
  • Garneer met de hele walnoten en een snufje kaneel.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit fruitige nagerecht. De wijn vult de zoetheid van de ananas aan en complement de romige walnotenkaas.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g

Verfrissende Geitenkaassalade met Gemberdressing

Verfrissende Geitenkaassalade met Gemberdressing

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g alfalfa
  • 4 gemberbolletjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel roze peperbessen potje, Royal Mail
  • 4 plakken geitenkaas ca. 75 g per plak, verse geitenkaasrol

Instructies

  • Spoel de alfalfa af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de gembersiroop, witte wijnazijn en walnotenolie tot een sausje.
  • Breng het sausje op smaak met zout en peper.
  • Wrijf de roze peperbessen fijn in een kommetje met de bolle kant van een eetlepel en voeg toe aan het sausje.
  • Schep de helft van het sausje door de alfalfa en verdeel de alfalfa over het midden van de bordjes.
  • Leg de plakken geitenkaas bovenop de alfalfa.
  • Verdeel de rest van het sausje over de kaas.
  • Leg de gemberplakjes rondom de salade.

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze salade met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 12g | Vet: 16g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Frambozendessert met Witte Chocoladeroom

Frambozendessert met Witte Chocoladeroom

Dit heerlijke dessert combineert de frisheid van frambozen met de romige zoetheid van witte chocolade en een knapperige laag galettewafels.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g frambozen
  • 200 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 150 g roomyoghurt met framboos en braam
  • 8 galette wafels

Instructies

  • Was de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Breek 150 g witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie in een kom boven een pan met zacht kokend water.
  • Roer tot een gladde massa.
  • Klop de slagroom in een andere kom bijna stijf.
  • Spatel de roomyoghurt en de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom.
  • Bewaar het mengsel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller krullen van de resterende 50 g witte chocolade.
  • Leg op elk van de vier bordjes twee wafels en

Notities

Serveertip:
Serveer direct, zodat de wafels knapperig blijven en de frambozen hun frisheid behouden.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete witte wijn zoals een late oogst Riesling of een Moscatel. De romige witte chocolade en de frisse frambozensmaak vormen een perfecte match met de fruitige tonen van de wijn.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 32g

Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Verfrissende volkoren bruschette met rauwe ham, zoete meloen en een drizzle honing. Perfect als lichte lunch of als borrelhapje.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Brood, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden donker volkorenbrood
  • ¼ meloen
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Versgemalen peper
  • 2 el basilicum in reepjes

Instructies

  • Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster tot ze mooi bruin zijn.
  • Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Strijk over elke sneetje een eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de meloenplakken op de sneden brood.
  • Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
  • Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes en serveer.

Notities

Serveertip:
Serveer de bruschette met een frisse salade of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Deze bruschette passen goed bij een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 0.6g | Sugar: 18g