Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met tomaten paprikasaus

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g penne pasta
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 potjes tomatensaus tomaat, paprika en chili (à 185 g)
  • 2 schaaltjes Valess mediterraan à 160 g
  • 1 zak ijsbergsla gemengd 200 g
  • 4 eetlepel(s) balsamicodressing

Instructies

  • Penne volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Helft van olie in braadpan verhitten en paprika hierin 5 minuten bakken.
  • Tomatensaus erdoor scheppen en zachtjes verwarmen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en Valess 5 minuten bakken.
  • Sla met dressing mengen.
  • Tomaten-paprikasaus door penne scheppen en eventueel met zout op smaak brengen.
  • Penne over vier borden verdelen en Valess ernaast leggen.
  • Met sla serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met ratatouille en tofu

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakken paglia e fieno verse pasta à 250 g
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 bak tofu roerbak pittig gekruid à 180 g

Instructies

  • Aubergine en paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Hierin knoflook en paprika ca. 2 minuten bakken.
  • Aubergine toevoegen en nog ca. 2 minuten bakken.
  • Olijven halveren.
  • Tomaatblokjes en olijven toevoegen en saus ca. 5 minuten verwarmen.
  • Intussen rest van olie verhitten in koekenpan en tofu in ca. 4 minuten gaar en bruin bakken.
  • Tofu door saus scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta serveren met saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met champignons en pijnboompitten

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g farfalle strikjespasta
  • 6 tomaten
  • 3 eetlepels Thousand Island dressing fles à 450 ml
  • 2 bakje champignons à 250 g
  • 125 g magere spekreepjes duopak à 250 g
  • 1 cup pijnboompitten 50 g
  • 1 pakje magor kaas, 150 g
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml

Instructies

  • Farfalle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaten schoonmaken en in partjes snijden.
  • Tomaten mengen met dressing.
  • Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden.
  • In braadpan spekreepjes uitbakken.
  • Spekreepjes uit pan nemen en in overgebleven bakvet champignons in ca. 5 minuten gaar bakken.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten kort roosteren.
  • Magor, crème fraîche en spekreepjes door champignons roeren en ca. 2 minuten zachtjes koken.
  • Champignonsaus door pasta mengen.
  • Pijnboompitten erover strooien.
  • Direct serveren.