Recept afdrukken
No ratings yet

Lentegroentesoep met Geroosterd Ciabatta

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 420kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 aardappel in kleine blokjes
  • 2 worteltjes of bospeentjes in dunne plakjes
  • 1 tomaat fijngesneden
  • 1 tablet tuinkruidenbouillon
  • 150 g pasta schelpjes
  • 1 ciabatta in plakjes
  • 225 g doperwten diepvries
  • 1 zakje bosuitjes
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd

Instructies

  • erhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
  • Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
  • Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant.
  • Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.
  • Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
  • Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lentegroentesoep met geroosterd ciabatta.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 43g | Protein: 15g | Vet: 21g | Zout: 1.5mg | Sugar: 6g