Kruidige Brioche: Luxe Brood met Verse Kruiden
Een luchtig en rijk briochebrood met een verfijnde mix van verse kruiden. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of als smaakvol bijgerecht!
Servings: 6
Calories: 380kcal
Equipment
- Briochevorm (1 liter, ingevet en bestoven)
- plasticfolie
Ingrediënten
- 1 zakje droge gist 7 gram
- 500 gram gezeefde bloem
- 30 gram suiker
- 10 gram zout
- 6 eieren losgeklopt
- 300 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram roomboter
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels gemengde groene kruiden peterselie, dille, kervel
- 1 fijngeraspte ui
- Peper en zout
Instructies
- Los de gist op in 3 eetlepels lauw water.
- Meng de gezeefde bloem, suiker en zout in een kom.
- Voeg het opgeloste gistmengsel toe.
- Roer de eieren, twee tegelijk, door het mengsel.
- Voeg de boter op kamertemperatuur toe en meng goed tot een elastisch deeg.
- Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
- Sla de lucht uit het deeg met een deegroller.
- Vet de briochevorm in en bestuif deze met bloem.
- Vorm het deeg tot een bol en plaats het in de vorm.
- Laat het deeg nog eens 2 uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de brioche in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
- Bestrijk de bovenkant van het brood direct uit de oven met water.
- Laat de brioche volledig afkoelen voordat je het serveert.
Notities
Serveertip:
Serveer het briochebrood licht geroosterd met gezouten boter of als luxe aanvulling bij een brunchbuffet.
Wijnadvies:
Combineer dit kruidige briochebrood met een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Nutrition
Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g