Romige Hangop met Beschuit

Romige Hangop met Beschuit

Een klassiek Nederlands dessert van uitgelekte karnemelk, romig en zacht. Heerlijk met verkruimelde beschuit en een beetje suiker.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 uur
Land van herkomst: Nederland, Noort Brabant
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 liter karnemelk
  • 1 deciliter melk
  • 8 beschuiten
  • Basterdsuiker

Instructies

  • Zet een vergiet in een grote pan.
  • Leg een doek over het vergiet.
  • Giet de karnemelk op de doek.
  • Laat het water door de doek in het vergiet druipen (duurt ca.
  • 12 uur).
  • Schep het dikke gedeelte dat op de doek achterblijft in een schaal.
  • Roer de melk erdoor.
  • Schenk de hangop over de beschuiten.
  • Bestrooi met de suiker.

Notities

Serveertip:
Serveer de hangop koud voor een extra verfrissende traktatie. Voeg vers fruit toe zoals aardbeien of bessen voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 18g

Lentesla met kwark en radijs

Lentesla met kwark en radijs

Frisse lentesalade met romige kwark en knapperige radijs.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Lunch, Salade, Voorgerechten, Zuivel
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Azijn
  • Groene kruiden fijngehakt
  • Kropsla
  • Magere kwark
  • Olie
  • Radijs

Instructies

  • Laat de kwark uitlekken in een doek in een vergiet.
  • Verkruimel de kwark.
  • Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog deze.
  • Doe de sla in een kom.
  • Maak een vinaigrette van olie en azijn.
  • Roer de kruiden door de vinaigrette.
  • Giet de vinaigrette over de sla.
  • Strooi de kwark over de sla.
  • Schep de sla enkele malen om.
  • Garneer met radijs.

Notities

Serveertip:
Gebruik ook veldsla of ezelsoren voor deze salade.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 3g