Banketletter
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30 cm.
Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).
Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.
Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.
Receptenplein.nl
Home / een ingevette bakplaat
Friese duimpjes
Servings: 60 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gram boter
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 gram gezeefde bloem
- zout
- 100 gram fijngehakt hazelnoten
- 1 theelepel fijngewreven anijszaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel
Verwarm de oven voor op 150°C.
Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel.
Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad
deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20
cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25
minuten lichtbruin.
Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op
een rooster afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / een ingevette bakplaat
Appelplaattaart uit de Savoie
Recept categorieën: Taart
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 5 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg
- 40 gram boter
- 40 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 50 gram gemalen amandelen
- 6 friszure appels
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepel citroensap
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige deeglap ter grootte van de bakplaat (± 25 x 35 cm).
Leg de deeglap op de bakplaat en zet die ± 30 minuten in de koelkast.
Roer intussen de boter en de suiker zacht en romig.
Voeg het ei en de amandelen toe en roer alles tot een gladde crème.
Snijd de deegranden eventueel mooi bij en prik de deegbodem regelmatig met een vork in.
Verdeel de amandelcrème over de deegbodem, laat rondom een rand van 2 1/2 cm vrij.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels, boor het klokhuis uit en snijd de appels in tweeën.
Snijd de helften in plakjes en snijd de plakjes net niet helemaal los.
Druk zachtjes op de plakjes, zodat de appelhelften open waaieren.
Schik de halve appels in 3 rijen op de amandelcrème (± 4 helften per rij).
Bak de appeltaart ± 20 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de abrikozenjam met het citroensap en breng dit aan de kook.
Lepel de warme jam direct uit de oven over de appels en laat de taart afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / een ingevette bakplaat