Recept afdrukken
No ratings yet

MonChoutaart 2

Recept categorieën: Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 rol tarwebiscuits
  • 125 gram boter
  • 1 pakje MonChou
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • ½ liter slagroom
  • 1 blikje vlaaivulling

Instructies

  • Verkruimel de biscuits.
  • Smelt de boter in een steelpannetje, roer de koekkruimels erdoor en stort dit in de springvorm.
  • Zet die even in de koelkast, dan wordt de bodem al stevig.
  • Vermeng de (zachte) MonChou met de suiker.
  • Klop de slagroom (zonder suiker) stijf en vermeng die met het kaassuikermengsel.
  • Giet de vlaaivulling op de bodem in de vorm en smeer er het kaasslagroommengsel over.
  • Strijk de bovenkant glad en laat de taart in de koelkast in ± 2 uur stevig worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kwark-rozijnentaart

Recept categorieën: Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 125 gr boter
  • een snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr rozijnen
  • 1 theelepel bloem
  • 50 gr boter
  • 1 citroen
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren
  • 750 gr kwark
  • 1 beker zure room
  • 1 pakje kookvanillepuddingpoeder voor 1 liter

Instructies

  • Kneed een deeg van de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het ei, het zout en v
  • Prik de bodem met een vork in, bedek hem met aluminiumfolie, leg er een steunvulling op en bak die ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Laat het gebak in de vorm afkoelen.
  • Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
  • Klop de boter, de geraspte citroenschil en de suiker romig, voeg dan één voor één de eieren toe en roer steeds tot het ei volledig is opgenomen.
  • Meng er dan de kwark, de zure room en het puddingpoeder door en spatel de rozijnen erdoor.
  • Verwarm de oven op 175°C.
  • Schep de vulling op de bodem en bak de taart in ± 75 minuten gaar.
  • Dek de bovenkant Na ± 45 minuten met aluminiumfolie af om verbranden te voorkomen.
  • Laat de taart na het uitschakelen van de oven nog 15 minuten in de oven staan.
  • Verwijder dan de rand en laat de taart afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruisbessentaart van Astrid Veltman

Recept categorieën: Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 125 gram boter
  • een snufje zout
  • 750 gram kruisbessen
  • liter witte wijn of appelsap
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eiwit

Instructies

  • Kneed een deeg van de bloem, de suiker, het ei, het zout en de boter en bekleed er de ingevette springvorm mee.
  • Prik de bodem met een vork in, bedek hem met aluminiumfolie, leg er een steunvulling op en bak het ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Neem de rand van de vorm weg en laat het gebak Afkoelen.
  • Maak de kruisbessen schoon, was ze en laat ze uitlekken.
  • Kook ze samen met de wijn of het appelsap en 100 gr suiker in een steelpan ±4 v
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water, voeg dit aan de vruchten toe en laat het nog 10 minuten doorkoken.
  • Laat het afkoelen en verdeel het over de bodem.
  • Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf, spuit een ruitpatroon hiervan
  • over de taart en laat dit onder de hete grill in ± 3 minuten bruin kleuren.
  • Variatie: Vervang een deel van de bloem door gemalen amandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ananas kwarktaart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 taartbodem
  • 1 pak kwarktaartmix met gevriesdroogde kwark
  • 6 dl ananas sap pak
  • ½ liter slagroom
  • 1 blik ananas schijven
  • 3 blaadje(s) witte gelatine
  • 1 klein blikje aardbeien of ander gekleurd fruit

Instructies

  • De taartbodem kunt u maken van een zakje kruimelbodemmix met boter.
  • Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg hem in de springvorm en zet hem om stevig te worden even in de koelkast.
  • Mix de kwarktaartmix met 4 dl ananassap schuimig.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf, schep dit door de taartmix en vul de springvorm hiermee.
  • Strijk de bovenkant glad en zet de taart ± 1 uur in de koelkast.
  • Laat de ananas in een zeef uitlekken, vang het sap op en vul het met ananassap uit het pak tot 3 dl aan.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng in een steelpan wat ananassap aan de kook en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Roer de rest van het ananassap erdoor en laat dit (eventueel in de diepvries)
  • dik vloeibaar worden.
  • Leg de schijven ananas op de kwarktaart, leg het andere fruit in de holten daartussen en giet er dan voorzichtig een laagje gelei over.
  • Laat het geheel in de koelkast dan nog 11/2 uur opstijven