Kneed een deeg van de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het ei, het zout en v
Prik de bodem met een vork in, bedek hem met aluminiumfolie, leg er een steunvulling op en bak die ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Laat het gebak in de vorm afkoelen.
Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
Klop de boter, de geraspte citroenschil en de suiker romig, voeg dan één voor één de eieren toe en roer steeds tot het ei volledig is opgenomen.
Meng er dan de kwark, de zure room en het puddingpoeder door en spatel de rozijnen erdoor.
Verwarm de oven op 175°C.
Schep de vulling op de bodem en bak de taart in ± 75 minuten gaar.
Dek de bovenkant Na ± 45 minuten met aluminiumfolie af om verbranden te voorkomen.
Laat de taart na het uitschakelen van de oven nog 15 minuten in de oven staan.
Verwijder dan de rand en laat de taart afkoelen.