Aardappeltorentjes met Amandelen en Bieslook

Aardappeltorentjes met Amandelen en Bieslook

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 gram aardappels afkokers
  • 40 gram boter
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram grofgehakte amandelen
  • Frituurolie of frituurvet
  • Sprietjes bieslook

Instructies

Voorbereiding:

  • Kook de aardappels in de schil in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verwijder de schil en pureer de aardappels.
  • Laat de puree lichtjes uitdampen.
  • Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
  • Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.

Bereiding:

  • Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en grofgehakte amandelen.
  • Verhit de frituurolie tot ongeveer 180°C.
  • Frituur de torentjes met een paar tegelijk in ongeveer 4 minuten goudgeel.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Steek bovenin elk torentje een sprietje bieslook.

Notities

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier voor eenvoudige reiniging.
  • Je kunt de torentjes warm houden in de oven (15-30 minuten) als je ze vooraf wilt bereiden.
  • Serveer de aardappeltorentjes met een verfrissende dip, zoals een yoghurt-knoflooksaus.

Knapperige Aardappelkroketten: Perfect Bijgerecht voor Elke Maaltijd

Knapperige Aardappelkroketten: Perfect Bijgerecht voor Elke Maaltijd

Zelfgemaakte aardappelkroketten met een krokante buitenkant en een romige binnenkant. Heerlijk als bijgerecht bij vlees- of wildgerechten!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardappels
  • 15 g boter
  • 1 ei
  • Zout naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 1 eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
  • Prak of stamp de aardappelen fijn in een grote kom.
  • Voeg zout, nootmuskaat, gesmolten boter, de eierdooier en stijfgeklopt eiwit toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vorm kleine balletjes of kroketjes van het aardappelmengsel.
  • Haal de kroketjes eerst door eiwit en rol ze vervolgens door paneermeel voor een krokante korst.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C.
  • Bak de aardappelkroketten goudbruin in het hete vet.
  • Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer de krokante aardappelkroketten met een luxe vleesgerecht zoals Chateaubriand of ossenhaas, en voeg een rijke rode wijnsaus toe voor een perfecte combinatie.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een uitstekende match met deze knapperige aardappelkroketten.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g