Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis

Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis

Zachte handperen gestoofd in rode wijn met tijm, kruidnagel en een vleugje crème de cassis, perfect als elegant dessert.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Glazen compoteschaal of coupes

Ingrediënten

  • 1 kruidnagel
  • 1 takje tijm
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels crème de cassis likeur
  • 2 peperkorrels
  • 3 dl rode wijn
  • 4 handperen
  • Citroensap

Instructies

  • Schil de peren, spoel af en dep droog.
  • Zet de peren in een pan met de steeltjes naar boven.
  • Voeg citroensap, suiker, rode wijn, tijm, peperkorrels, kruidnagel en crème de cassis toe.
  • Laat de peren 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  • Haal de peren uit de pan en kook het sap tot de helft in.
  • Laat afkoelen.
  • Serveer de peren en het sap in een glazen compoteschaal of coupes.

Notities

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest Riesling.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g