Griekse salade met feta en olijven

Griekse salade met feta en olijven

Frisse en smaakvolle Griekse salade met feta, olijven en verse groenten, perfect als lunch of bijgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Griekenland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Grote slaschaal

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel azijn
  • 200 gram feta in blokjes
  • 1 mini-komkommer in blokjes
  • 1 krop rode kropsla
  • 100 gram olijven
  • Oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 paprika in reepjes
  • Peper
  • 6 tomaten in plakjes
  • 1 ui in ringen
  • Zout

Instructies

  • Maak de sla schoon en droog en bekleed een slaschaal.
  • Snijd de tomaten, komkommer, paprika en ui.
  • Verdeel de groenten over de sla.
  • Schenk olie en azijn over de salade.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de feta op de salade.
  • Garneer met olijven en oregano.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of pitabroodjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Griekse Assyrtiko, of een rosé.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 28g | Zout: 2g | Sugar: 5g