Recept afdrukken
No ratings yet

Gouden Gele Rijst

Nasi Koening
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel gemalen kurkuma koenjit
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • ½ theelepel gemalen komijn djintan
  • 400 g langkorrelige rijst gewassen
  • 500 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 4 kerriebladeren
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote steelpan.
  • Roerbak 1 theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen koriander, en ½ theelepel gemalen komijn samen met 400 gram gewassen langkorrelige rijst gedurende 1 minuut, zodat de rijst wordt bedekt met de kruiden en het aroma vrijkomt.
  • Voeg vervolgens 500 ml kokosmelk, 250 ml water, 4 kerriebladeren en 1 kaneelstokje toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat het mengsel 10-12 minuten sudderen tot de vloeistof is opgenomen.
  • Plaats de rijst in een rijststomer en stoom gedurende 10-12 minuten, of tot de korrels licht zijn geworden.
  • Als je geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat deze 10 minuten afgedekt staan.
  • Verwijder tot slot de kerriebladeren en het kaneelstokje en serveer de rijst onmiddellijk.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.