Gouden Gele Rijst
Nasi Koening
Porties: 4 personen
Equipment
- rijststomer (optioneel)
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel gemalen kurkuma koenjit
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- ½ theelepel gemalen komijn djintan
- 400 g langkorrelige rijst gewassen
- 500 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 4 kerriebladeren
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote steelpan.
- Roerbak 1 theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen koriander, en ½ theelepel gemalen komijn samen met 400 gram gewassen langkorrelige rijst gedurende 1 minuut, zodat de rijst wordt bedekt met de kruiden en het aroma vrijkomt.
- Voeg vervolgens 500 ml kokosmelk, 250 ml water, 4 kerriebladeren en 1 kaneelstokje toe en breng aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat het mengsel 10-12 minuten sudderen tot de vloeistof is opgenomen.
- Plaats de rijst in een rijststomer en stoom gedurende 10-12 minuten, of tot de korrels licht zijn geworden.
- Als je geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat deze 10 minuten afgedekt staan.
- Verwijder tot slot de kerriebladeren en het kaneelstokje en serveer de rijst onmiddellijk.
Notities
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.