Romige Bokkepootjestaart met Chocoladevulling

Romige Bokkepootjestaart met Chocoladevulling

Deze romige bokkepootjestaart met chocolade is een ware traktatie! Met een krokante koekbodem, luchtige chocoladevulling en knapperige bokkepootjes is dit een feestelijk dessert voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd30 minuten
koeltijd4 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 10
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Bodem:

  • 250 gram spritsen
  • 50 gram ongezouten roomboter

Vulling:

  • 600 milliliter ongeklopte slagroom
  • 600 gram pure chocolade
  • 50 milliliter koffielikeur optioneel, bijvoorbeeld Tia Maria
  • 1 eetlepel suiker

Decoratie:

  • 400 gram bokkenpootjes

Instructies

  • Vermaal de spritsen in een hakmolen tot fijne kruimels.
  • Smelt de roomboter in een pan op laag vuur.
  • Meng de spritsenkruimels goed door de gesmolten boter.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het koekmengsel stevig aan op de bodem.
  • Zet de vorm 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Plaats de bokkenpootjes rechtop langs de rand van de springvorm, zodat ze de hele omtrek bedekken.
  • Klop de slagroom op met de suiker tot stijve pieken.
  • Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
  • Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en spatel dit mengsel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg eventueel de koffielikeur toe voor extra smaak.
  • Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een siliconen spatel.
  • Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Hak de overgebleven bokkenpootjes fijn met een koksmes.
  • Decoreer de taart met de gehakte bokkenpootjes langs de randen, zodat de chocoladevulling in het midden zichtbaar blijft.

Notities

Serveertip:

Serveer deze heerlijke bokkepootjestaart met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Cream Sherry vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze taart.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 38g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g

Hemels Speculoosgebak

Hemels Speculoosgebak

koeltijd6 uur
Recept categorieën: Gebak
Servings: 8 punten
Calories: 390kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gram speculooskoekjes
  • 50 gram roomboter

Voor de vulling:

  • 250 gram roomkaas
  • 140 milliliter slagroom
  • 75 gram speculoospasta
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 vanilleboon

Voor de topping:

  • 90 gram speculoospasta
  • 50 gram speculooskoekjes + 1 speculooskoekje voor decoratie

Instructies

  • Smelt de roomboter in een pan op laag vuur.
  • Zorg ervoor dat het alleen vloeibaar wordt en niet verkleurt.
  • Haal het van de hittebron.
  • Maal de speculooskoekjes fijn in een hakmolen.
  • Bewaar een deel van de koekkruimels voor de topping.
  • Meng de overige koekkruimels met de gesmolten roomboter.
  • Roer goed door met een siliconen spatel.
  • Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met bakpapier.
  • Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan.
  • Maak een hoge rand door de kruimels ook tegen de randen van de taartvorm aan te drukken.
  • Zet de vorm in de koelkast om op te stijven.
  • Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit.
  • Meng de roomkaas met speculoospasta en het vanillemerg.
  • Klop de slagroom op met de poedersuiker en spatel dit rustig door het speculoosmengsel.
  • Giet het mengsel over de bodem in de taartvorm en zet het geheel minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Smelt de speculoospasta voor de topping 30 seconden in de magnetron of op heel lage temperatuur in een pannetje.
  • Giet de gesmolten speculoospasta over het Speculoosgebak en verdeel het gelijkmatig met behulp van een siliconen spatel.
  • Maak het Speculoosgebak af door de overgebleven koekkruimels langs de

Notities

Geniet van dit hemelse Speculoosgebak met een warme kop koffie of een glas melk.
Als je een bijpassend drankje wilt, probeer dan een romige cappuccino of een zoete dessertwijn zoals een Muscat.

Nutrition

Calories: 390kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 30g | Zout: 0.5g | Sugar: 17g

Knapperige Pringles Kipnuggets

Knapperige Pringles Kipnuggets

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kip, Snack
Servings: 24 Pringles Kipnuggets
Calories: 200kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 4 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 theelepels Kippetje Kruidenmix
  • 1 bus Pringles chips
  • Saus naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de kipfilets dwars in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
  • Kruid de kip met de Kippetje Kruidenmix.
  • Open de bus Pringles en maal de inhoud in een hakmolen tot kleine stukjes (niet te fijn, groter dan kruimels).
  • Doe de gemalen chips terug in de bus.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Zet je werkplek klaar van links naar rechts: kipstukken, kom bloem, kom met losgeklopte eieren, en de bus met gehakte Pringles.
  • Haal de kipstukken één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de gehakte Pringles in de bus.
  • Sluit de bus af met de dop en schud krachtig totdat de kip gelijkmatig bedekt is met de chips.
  • Houd tijdens het schudden je hand op de dop om morsen te voorkomen.
  • Leg de gepaneerde kipstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities

Serveer de knapperige Pringles Kipnuggets met een saus naar keuze.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 10g | Zout: 1g

Macaroni met Walnoten, Rozijnen en Kruidenmix

Macaroni met Walnoten, Rozijnen en Kruidenmix

Probeer deze smaakvolle macaroni met walnoten, rozijnen en een kruidenmix van salie en basilicum voor een unieke twist!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Pasta, Zuidvruchten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram grande pardano
  • 12 blaadjes salie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 uien
  • 300 gram gehakt
  • 350 gram macaroni
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram walnoten

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uien fijn en bak ze in een braadpan samen met het gehakt en de rozijnen.
  • Doe de walnoten, salie, basilicum en grande pardano in een hakmolen en hak fijn.
  • Voeg de fijngehakte mix de laatste 5 minuten toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
  • Doe de gekookte macaroni in een grote schaal en meng het gehaktmengsel erdoor.
  • Strooi geraspte grande pardano over het gerecht voor extra smaak.

Notities

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 12g