Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kalkoenfilet met Salie-Appeltjes

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g kalkoenfilet
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 kleine appels bijv. Elstar, schoongeboend
  • Sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 4 eetlepels appelsap

Instructies

  • Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
  • Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes.
  • Besprenkel de partjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Roer in een kom de honing los met de gedroogde salie en appelsap, en meng de appelpartjes erdoor.
  • Bewaar dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Verhit een grillpan of gourmetstel.
  • Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillpan of op het gourmetstel.
  • Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels.
  • Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar.
  • Leg de kalkoenmedaillons op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris vormt een mooie aanvulling op de sappige kalkoen en de zoete appeltjes.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 21g | Vet: 16g | Zout: 0.2mg | Sugar: 10g