Recept afdrukken
No ratings yet

Culinarie witbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodbakmachine, Broodjes
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram Frans Krokant mix
  • 8 tenen knoflook
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eetlepel(s) bieslook
  • 1,5 tl gedroogde gist
  • 1,5 tl zout
  • 300 gram water

Instructies

  • Broodmix in de broodmachine met de aanbevolen hoeveelheid water echter zónder de boter.
  • In plaats van de boter 7 eetlepels olijfolie bij de broodmix doen.
  • De knoflooktenen uitpersen en heel kort bakken in 3 eetlepels olijfolie.( ongeveer 1 minuut).
  • Knoflook + bakolie bij het broodmix doen samen met de bieslook en geraspte kaas.
  • Vervolgens klaarmaken volgens het "alleen deeg" programma.
  • Als dit klaar is het deeg in 8 tot 10 bolletjes verdelen, op de bakplaat 15 minuten laten rijzen, oven voorverwarmen op 200 graden en 10 tot 15 minuten (afhankelijk van oven)de broodjes laten bakken.
  • Na afloop bestrijken met kwastje met water

Notities

Lekker bij uiensoep, BBQ, en vleesgerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne

Geniet van de verfijnde smaak van deze Crêpes à la Parisienne, een zoete, gevulde en prachtig gepresenteerde flensjestaart.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Vanillesaus met Bitterkoekjes

  • 100 g bitterkoekjes
  • Likeurglas marasquin
  • 4 dl melk
  • 2 vanillestokjes
  • 15 g maïzena
  • 25 g suiker
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels room

Crêpes

  • 300 g bloem
  • 50 g suiker
  • Een snufje zout
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • Boter
  • 1 eiwit
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verbrokkel de bitterkoekjes, bedruppel ze met marasquin en voeg ze toe aan de vanillesaus (maak de saus door de melk met vanillestokjes te verwarmen, voeg dan maïzena, suiker, eidooier en koude melk toe, laat het trekken, breng aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de room toe nadat het mengsel heeft gekookt).
  • Bak op de gebruikelijke manier flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
  • Bestrijk de flensjes met de saus, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal.
  • Bedek met stijfgeslagen eiwit, bestrooi met poedersuiker en laat ze in de oven goudbruin worden.

Notities

  • Vervang de bitterkoekjes door aangelengde amandelpers.
  • Experimenteer met verschillende likeuren als alternatief voor marasquin.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.5mg | Sugar: 20g