Gegrilde Witvisfilet met Verse Pesto

Geniet van de frisse smaak van de zelfgemaakte pesto die perfect samengaat met de sappige gegrilde witvisfilet!
Bereidingstijd19 minuten
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 witvisfilets zonder vel ca. 200 g per stuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Takjes vers basilicum voor het serveren
  • Extra pijnboompitten voor garnering

Voor de pesto:

  • 1 bos vers basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten plus extra voor garnering
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 2,5 dl extra vergine olijfolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  • Bestrijk de visfilets met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en leg de vis erin.
  • Stel de timer in op 8 minuten en controleer dan met de punt van een scherp mes of de filets de gewenste gaarheid hebben.
  • Haal de basilicumblaadjes van de takjes en doe ze samen met de knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie in een keukenmachine of vijzel.
  • Pulseer of stamp het mengsel tot er een dikke saus ontstaat - met een vijzel wordt de saus minder fijn.
  • Breng op smaak met zout.
  • Leg de gebakken vis op een schaal, besprenkel met de zelfgemaakte pesto en garneer met takjes basilicum en extra pijnboompitten.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde witvis met verse pesto gaat goed samen met een droge en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 0.5mg

Pittige Runderstoofpot met Aziatische Invloeden

Bereidingstijd3 uur 45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Fillippijnen
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 470kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 g doorregen runderlappen in stukken gesneden
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 25 g witte rijst
  • 40 g pinda's
  • 250 g sperziebonen schoongemaakt
  • 1 grote aubergine in blokjes gesneden
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten op hoog vuur in 5 minuten bruin.
  • Leg het gebakken vlees op een bord.
  • In het achtergebleven bakvet fruit je de ui en knoflook met chilipoeder gedurende 3 minuten.
  • Voeg het vlees en de vleesfond toe aan de pan en breng het geheel pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat het vlees afgedekt op een vlamverdeler 2-3 uur zachtjes sudderen tot het gaar is.
  • Rooster in een droge koekenpan de rijst goudbruin terwijl je regelmatig omschept.
  • Laat de geroosterde rijst op een bord afkoelen.
  • Maal de geroosterde rijst en pinda's fijn in een keukenmachine of vijzel.
  • Roer de gemalen rijst en pinda's door het stoofvocht.
  • Voeg de sperziebonen en aubergine toe aan het stoofvlees en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
  • Breng de stoofpot op smaak met Thaise vissaus en sojasaus.
  • Garneer eventueel met koriander en/of bosui.

Notities

Wijnadvies:

Deze rijke en pittige stoofpot gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Malbec. De fruitige tonen en stevige body van de wijn vullen de smaken van het vlees en de kruiden in de stoofpot goed aan.

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 32g | Vet: 28g | Zout: 1.8mg | Sugar: 4g

Gegrilde Zalm met Koriander-Peterselie Pesto

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 6
calorieën: 380kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 moten zalm van 2 cm dik
  • Sesamolie
  • Zeezout
  • Peper
  • Voor de pesto:
  • 1 bosje korianderblaadjes
  • 1 bosje peterselieblaadjes
  • 2,5 cm geraspte verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 dl olie
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.
  • Smeer de moten zalm in met een beetje sesamolie.
  • Rooster de zalm op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar, draai halverwege.
  • Bestrooi de zalm met zeezout en peper.
  • Schep een eetlepel koriander-peterselie pesto op elke moot zalm en serveer.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 34g | Vet: 26g | Zout: 1.5mg | Sugar: 0.5g