Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Roze Borstplaat

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 4 personen
calorieën: 174kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel bosvruchtensiroop

Instructies

  • Meng in een kleine pan met dikke bodem de suiker, melk en slagroom en verwarm op heel zacht vuur tot de suiker is opgelost.
  • Roer af en toe.
  • Breng het mengsel vervolgens op iets hoger vuur aan de kook.
  • Voeg de bosvruchtensiroop toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
  • Controleer dit door een druppel van het mengsel in een kommetje met koud water te laten vallen.
  • Als de druppel zijn vorm behoudt, is het mengsel voldoende ingekookt (duurt ongeveer 10 minuten).
  • Haal de pan van het vuur en roer het mengsel met een houten lepel goed door tot het ondoorzichtig wordt en je de lepel over de bodem van de pan hoort krassen.
  • Giet het suikermengsel in een met bakpapier bekleed bakje of in koekvormpjes.
  • Laat de borstplaat afkoelen tot er witte vlekjes zichtbaar worden.
  • Snijd de borstplaat in stukken of druk voorzichtig uit de koekvorm.

Notities

Wijnadvies:

Deze Romige Roze Borstplaat past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese.

Nutrition

Calories: 174kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 1g | Vet: 4g | Zout: 0.1mg | Sugar: 31g

Recept afdrukken
No ratings yet

Perziken Gestoofd in Rosé met Mascarpone

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 390kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 ml rosé
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 4 perziken
  • 250 g mascarpone

Instructies

  • Breng de rosé in een kleine pan met dikke bodem aan de kook.
  • Los al roerend de basterdsuiker op in de kokende rosé.
  • Was de perziken voorzichtig en leg ze in de pan.
  • Dek af en laat ze zachtjes gedurende 10 minuten stoven.
  • Draai ze af en toe om.
  • Haal de perziken uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen in een zeef.
  • Laat het stoofvocht in de pan in 10-15 minuten tot de helft inkoken, tot het stroperig wordt.
  • Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, zodat de suikerstroop niet verkleefd.
  • Laat de siroop afkoelen.
  • Leg de perziken op vier borden en schep de mascarpone ernaast.
  • Schenk de ingekookte rosésiroop over de mascarpone.

Notities

Je kunt de perziken eventueel vervangen door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.
Wijnadvies:
Voor een perfecte wijnmatch, kies een rosé met fruitige tonen zoals een Provence rosé. De verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's van de wijn zullen de perziken en de romige mascarpone perfect aanvullen.

Nutrition

Calories: 390kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.1mg | Sugar: 30g

Recept afdrukken
No ratings yet

Limoenaardbeien met amandelroom

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 215kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 1 bekertje slankroom 200 ml
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 limoen
  • 250 g aardbeien

Instructies

  • In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen.
  • In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen.
  • Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Limoen schoonboenen en schil raspen.
  • ½ limoen uitpersen.
  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren.
  • In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp.
  • Over de schaaltjes verdelen.
  • Room op aardbeien scheppen.
  • Amandelschaafsel erover strooien.

Nutrition

Calories: 215kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 4g | Vet: 19g