Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met pesto

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Porties: 2 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 courgette
  • zout peper,
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto potje,
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schaaltje scholfilets ca. 200 g, AH,
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
  • Schaaltjes invetten.
  • Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
  • Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
  • 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
  • Scholfilets in lengte halveren.
  • Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
  • Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
  • Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
  • Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
  • Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
  • Schol over twee borden verdelen.
  • Groentemengsel om vis rangschikken.
  • Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
  • Serveren met krielaardappeltjes.