Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemige Broodjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Pasen
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix van 1000 g

Instructies

  • Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
  • Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 2g | Zout: 1mg | Sugar: 1g

Koekjes met koffie en chocola
Recept afdrukken
No ratings yet

Koekjes met pinda's en zachte nougat

Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g pinda's geschild en gebakken / van de markt scheelt een hoop werk
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 g chocola
  • 150 g nougat
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructies

  • Maal de pindas fijn in de keuken machine(niet tot pindakaas)voeg de kaneel en beetje bij beetje de melk tot dat je er mooie balletjes van kan maken.
  • Maak er balletjes van,doe in in het midden van elke balletje een beetje nougat en maak em dicht,smelt de chocola met een beetje olie of boter.
  • Haal de balletjes door de chocola en laat ze op een bakplaat( die je met plasticfolie heb bedekt)drogen in de koelkast.
  • Doe ze in de cellofaan die je geknipt heb en doe er een lintje om.

Notities

 

Recept afdrukken
No ratings yet

Anijs koekjes voor de Kerst

Recept categorieën: Ei
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 20 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 90 gram basterdsuiker lichte
  • 3 anijsblokjes verkruimeld
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 120 gram boter

Instructies

  • Bloem mengen met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
  • Ei loskloppen en helft ervan door bloemmengsel roeren.
  • Boter hierin met 2 messen erdoor snijden tot korrelig deeg, daarna met een koele hand tot soepel deeg kneden.
  • Deeg in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in koelkast laten rusten.
  • Oven voorverwarmen op 170°C. 
  • Deeg uitrollen tot 3 mm dikke lap.
  • Uit deeg koekjes uitsteken of -snijden. 
  • Aan bovenkant (met dik rietje) gaatje in koekje maken.
  • Koekjes met tussenruimte op bakplaat leggen en met losgeklopt ei bestrijken.
  • Koekjes in midden van oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Koekjes direct voorzichtig lossteken en op rooster laten afkoelen.
  • Lint door gaatjes halen en koekjes ophangen.
  • U kunt de koekjes na het bakken ook versieren met glazuur, snoepjes en musket.
  • U hoeft de koekjes dan,voor ze de oven ingaan, niet met losgeklopt ei te bestrijken.