Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Equipment
Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes zakje à 250 g
- 2 eetlepels Amaretto likeur
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- ½ liter vanilleroomijs
- 250 g aardbeien
- Slagroom uit spuitbus
- Bereiding:
Instructies
- Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
- Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
- Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
- Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
- Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
- Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
- Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
- Bereiden:
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
- Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
- Verdeel de aardbeien erover.
- Garneer met een flinke toef slagroom.
Notities
Wijnadvies:
Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.Nutrition
Calories: 320kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.2mg | Sugar: 24g