Dessert
Recept afdrukken
No ratings yet

Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien

exclusief vriestijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes zakje à 250 g
  • 2 eetlepels Amaretto likeur
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • ½ liter vanilleroomijs
  • 250 g aardbeien
  • Slagroom uit spuitbus
  • Bereiding:

Instructies

  • Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
  • Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
  • Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
  • Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
  • Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
  • Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
  • Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
  • Bereiden:
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
  • Verdeel de aardbeien erover.
  • Garneer met een flinke toef slagroom.

Notities

Wijnadvies:

Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.2mg | Sugar: 24g