Indische zoetzeure sambal Goring

Indische zoetzeure sambal Goring

Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip, Magnetron koken, Saus, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetron
  • Magnetronschaal

Ingrediënten

  • 250 gram restjes gaar vlees of kip
  • 4 eetlepels ui gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 4 eetlepels asemwater
  • 3 theelepel javaanse suiker
  • ½ dl azijn ongekruide
  • olie
  • zout

Instructies

  • Snijd vlees of kip in blokjes.
  • Wrijf ui, knoflook, trassi en sambal met wat zout tot een brij.
  • Fruit dit in olie tot de uien geel zijn.
  • Voeg vlees of kip toe en bak dit even mee.
  • Doe er dan het asemwater bij en laat dit dan ca. 5-6 min. stoven.
  • Voeg dan de suiker en azijn toe en kook alles tot de suiker opgelost is.

Magnetron:

  • Verwarm 3 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
  • Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Voeg het vlees toe met het asemwater en verwarm dit onafgedekt 2 min. a 3 min. op 100%.
  • Roer de suiker en azijn erdoor en verwarm alles nogmaals onafgedekt in 2 a 3 min. op 100%.

Indonesisch Gehaktbrood in de Magnetron

Indonesisch Gehaktbrood in de Magnetron

Snel en makkelijk Indisch gekruid gehaktbrood uit de magnetron. Ideaal voor een snelle maaltijd. Lekker met macaroni of op brood.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Magnetronschaal
  • Bord

Ingrediënten

  • currypasta
  • 1 ei
  • 300 gram gehakt
  • ketjap manis
  • kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje nasi- of bamikruiden
  • paneermeel
  • paprikapoeder
  • peper
  • sambal
  • 2 ui
  • zout

Instructies

  • Doe het gehakt op een bord of in een schaal.
  • Snijd de uien en knoflook en meng ze door het gehakt.
  • Doe het ei en paneermeel bij het gehakt.
  • Wel de nasi- of bamikruiden 10 minuten in warm water en voeg ze dan aan het gehakt toe.
  • Voeg ook de kruiden, ketjap, sambal en curry toe en meng dit goed door elkaar.
  • Doe het geheel in een magnetronschaal en zet het 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
  • Draai het gehakt dan om en zet het nog eens 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand.

Notities

Serveertip:
  • Lekker met macaroni of op brood.
Wijnadvies:
  • Past goed bij een koud biertje.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 5g