Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Paddenstoelen-Gorgonzola Lasagne

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 665kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 g kastanjechampignons in plakjes
  • 1 zakje bechamelsaus pak à 2 zakjes
  • 600 ml halfvolle melk
  • 150 g gorgonzola kaas
  • 1 pak verse lasagnavellen 250 g
  • 6 tomaten in plakken
  • 100 g pittige kaas bijv. Grano Padano, geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalotten en knoflook zachtjes glazig.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel al het vocht verdampt is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de melk.
  • Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus.
  • Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Leg een kwart van het hete champignonmengsel op de bodem van de schaal.
  • Bouw lagen op met achtereenvolgens lasagnavellen, plakjes tomaat en champignonmengsel.
  • Herhaal dit nog twee keer en dek af met de laatste lasagnavellen.
  • Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne goed bedekt is met saus.
  • Strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat de lasagne 5-10 minuten staan voordat je hem serveert.
  • Zo wordt hij wat steviger.

Notities

Wijnadvies:

Deze rijke lasagne met paddenstoelen en gorgonzola gaat goed samen met een stevige Italiaanse rode wijn, zoals een Barolo of een Chianti Classico. Salute!

Nutrition

Calories: 665kcal | koolhydraten: 53g | Protein: 37g | Vet: 34g