Salade met geroosterde uien en blauwe kaas
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 uien
- 4 eetlepels rode-wijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 8 takjes tijm
- 1 zakje veldsla 75 g
- 150 g blauwe kaas bijv. Danish Blue
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
Geroosterde uien erop leggen.
Bakvet erover sprenkelen.
Blauwe kaas erboven verbrokkelen.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal, ca. 30 x 40 cm
Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 541kcal
Author: Cor Klaar
- 4 rode paprika's
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 2 blikken kidneybonen a 425 g
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- zout
- druppels tabasco enkele
- 40 g tortillachips naturel zakje
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 150 g gemalen oude kaas zakje
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Paprika's wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
In grote pan met ruim kokend water paprikahelften in ca.5minuten beetgaar koken.
In vergiet laten uitlekken.
Knoflook en ui pellen en snipperen.
In zeef kidneybonen laten uitlekken.
Koriander fijn hakken.
In koekenpan olie verhitten en knoflook en ui ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Bonen en komijn toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Van vuur af helft van koriander erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en tabasco.
Paprikahelften vullen met bonenmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten.
Paprika's afdekken met tortillachips.
Crème fraîche losroeren en over chips verdelen.
Kaas erover strooien.
In midden van oven paprika's ca. 15 minuten bakken tot kaas is gesmolten.
Garneren met rest van koriander.
Calories: 541kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 20g | Vet: 31g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal, ca. 30 x 40 cm
Geroosterde wintergroenten van Allerhande
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 695kcal
Author: Cor Kevenaar
- 450 g spruitjes
- 2 winterwortels ca. 500 g
- 2½ cm gemberwortel verse
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 400 g rijst
- 150 g cashewnoten gezouten
- 3 bosuitjes
- 1 dl oosterse chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren.
Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
Gember schillen en fijnhakken.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen.
In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Cashewnoten grof hakken.
Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
Cashewnoten door rijst scheppen.
Rijst over vier borden verdelen.
Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.
Calories: 695kcal | koolhydraten: 102g | Protein: 16g | Vet: 27g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal, ca. 30 x 40 cm