Célestines à la Joinville

Célestines à la Joinville

Geniet van deze hartige, gevulde visfrituur uit Bretagne met dit recept voor Célestines à la Joinville
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 2,5 dl water
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 dl visfumet
  • ½ blikje kreeft
  • 100 g garnalen gekookt en gepeld
  • 50 g champignons
  • 2 dl saus Joinville
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak daarvan heel dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een ragoût van kreeft en garnalen, licht gebraiseerde champignons en een saus Joinville (visfumet, kreeften- en garnalenboter, truffeljulienne, scheutje witte wijn).
  • Rol de flensjes op en steek ze vast met een prikker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.

Notities

  • Varieer door crabmeat te gebruiken bij een sauce Russe.
  • Gebruik vlees van garnalen en serveer met een sauce verte.
Geniet van deze verfijnde Célestines à la Joinville als een heerlijk gerecht voor een bijzondere gelegenheid!

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Bliny

Bliny

Geniet van deze heerlijke hartige gistpannenkoekjes, bekend als Bliny, met dit Russische recept.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g gist
  • 1 liter melk
  • 200 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • Een snufje zout
  • 1 deciliter melk
  • 200 g bloem
  • 2 eiwitten
  • Boter
  • Kaviaar

Instructies

  • Los de gist op in de melk en meng met de helft van de bloem.
  • Laat het mengsel afgedekt rijzen.
  • Voeg vervolgens suiker, eidooiers, gesmolten boter en zout toe.
  • Voeg voorzichtig de lauwe melk en de rest van de bloem toe.
  • Laat opnieuw rijzen en meng dan met de stijfgeslagen eiwitten.
  • Bak in ruim boter kleine, dunne pannenkoekjes en serveer ze warm, bedekt met gesmolten boter en stukjes kaviaar.

Notities

  • Varieer door de bliny te kruiden met kervel en te serveren met gerookte zalm.
  • Meng rozijnen door het beslag en gebruik in plaats van melk zure room voor een zoete variant.
Geniet van deze authentieke Bliny als een smakelijk gerecht voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g

Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat

Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat

Geniet van deze klassieke Nederlandse aardappelpannenkoekjes, perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Lunch, Pannenkoeken, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • koekenpan met dikke bodem
  • lepels
  • paletmes
  • pureeknijper
  • ruime pan
  • schotel
  • slakom

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Een snufje nootmuskaat
  • Een snufje peper
  • Een snufje zout
  • Ruim boter om te bakken
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Roer het mengsel grondig door en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Verhit ruim boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes goudgeel.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities

Serveer met een frisse Chardonnay of een droge witte wijn zoals een Riesling.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g