Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer

Crêpes au convent
Geniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe peren Doyenne
  • Citroensap
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
  • Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Laat de peren even staan.
  • Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.

Notities

Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Hartige Crêpes met Kaviaar

Crêpes au caviar
Beleef een luxueuze smaakervaring met deze Crêpes au caviar, een hartig en feestelijk gevuld flensje. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 ½ deciliter melk
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie

Instructies

  • Maak van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag.
  • Bak op de gebruikelijke wijze tweezijdig flensjes en laat ze afkoelen.
  • Pareer elk flensje zorgvuldig in een ronde vorm.
  • Leg op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar.
  • Vouw de flensjes dicht (eventueel de randen afplakken met wat eiwit).
  • Plaats telkens twee gevulde flensjes op een vuurvaste schaal en verwarm ze kort onder een hete grill aan de buitenkant.

Notities

Experimenteer met gezouten schelvislever en voeg veel cayennepeper toe voor een pittige twist.
Gebruik gepureerde kuit van de zogenaamde Engelse bokking, op smaak gebracht met dillepoeder.
Geniet van deze verfijnde Crêpes au caviar als een gastronomische traktatie voor speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne

Geniet van de verfijnde smaak van deze Crêpes à la Parisienne, een zoete, gevulde en prachtig gepresenteerde flensjestaart.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Vanillesaus met Bitterkoekjes

  • 100 g bitterkoekjes
  • Likeurglas marasquin
  • 4 dl melk
  • 2 vanillestokjes
  • 15 g maïzena
  • 25 g suiker
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels room

Crêpes

  • 300 g bloem
  • 50 g suiker
  • Een snufje zout
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • Boter
  • 1 eiwit
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verbrokkel de bitterkoekjes, bedruppel ze met marasquin en voeg ze toe aan de vanillesaus (maak de saus door de melk met vanillestokjes te verwarmen, voeg dan maïzena, suiker, eidooier en koude melk toe, laat het trekken, breng aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de room toe nadat het mengsel heeft gekookt).
  • Bak op de gebruikelijke manier flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
  • Bestrijk de flensjes met de saus, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal.
  • Bedek met stijfgeslagen eiwit, bestrooi met poedersuiker en laat ze in de oven goudbruin worden.

Notities

  • Vervang de bitterkoekjes door aangelengde amandelpers.
  • Experimenteer met verschillende likeuren als alternatief voor marasquin.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.5mg | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Appel-Flensjes à la Normande

zoete, gevulde flensjes
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 stevige Beliefteur-appels of andere stevige appelsoort
  • 250 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 3 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • Suiker
  • Kaneel

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze met een appelmesje in dunne plakjes, gebruik indien nodig een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
  • Maak van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren een glad beslag.
  • Giet een lepel beslag in de hete pan, verdeel een handvol appelschijfjes erover, voeg nog wat beslag toe en bak de flensjes langzaam gaar (houd er rekening mee dat appels langer nodig hebben om gaar te worden).
  • Dresseer de flensjes op een warme schaal, bestrooi ze royaal met suiker vermengd met kaneel.

Notities

Varianten:

  • Probeer ook eens plakjes verse perzik gedrenkt in een vleugje Curaçao.
  • Varieer met plakjes banaan, besprenkeld met rum of notenlikeur voor een verrassende twist.
  •  

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 8g | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbele Vruchtenflensjes à la Moscovite

zoete, dubbele vruchtenflensjes
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • ½ l ongezoete amandelmelk
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • ½ blikje appelmoes
  • Blikje ananasstukjes
  • Likeurglas Kümmel
  • Poedersuiker
  • ½ l aardbeiencoulis vervangen voor appelmoes
  • Kirsch voor tremperen
  • Veenbessengelei op smaak gebracht met kaneel en gemberpoeder

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bestrijk de helft van de flensjes met een mengsel van appelmoes en stukjes ananas, getrempeerd in Kümmel.
  • Leg een tweede flensje er bovenop.
  • Dresseer de dubbele flensjes naast elkaar op de serveerschotel en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Serveer met een aparte sabayonne, waar een scheut Kümmel aan is toegevoegd.

Notities

  • Probeer aardbeiencoulis als vervanging voor appelmoes en trempeer met Kirsch.
  • Gebruik veenbessengelei, op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel en gemberpoeder, als alternatief voor appelmoes.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vurige Cointreau Flensjestaart

geflambeerde, zoete flensjestaart
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
  • Citroensap
  • Citroenrasp
  • Jigger Cointreau
  • 1 dl cognac of sterke vieux

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
  • Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
  • Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
  • Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.

Notities

  • Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
  • Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenwolkjes Pannenkoekentaar

lichtrinzige flensjestaart
Bereidingstijd37 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 4 dl ongezoete amandelmelk
  • Snufje roze Himalayazout
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 100 g citroensuiker
  • Vers citroensap
  • Likeurglas Curaçao optioneel
  • 1 biologische citroen

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Leg een flensje op een voorverwarmde dresseerschotel, bestrooi met citroensuiker en besprenkel lichtjes met vers citroensap.
  • Herhaal dit proces, afgewisseld met citroensuiker en citroensap.
  • Druppel zo nu en dan wat Curaçao over de bovenste laag en serveer de stapel flensjes met partjes biologische citroen.

Notities

  • Vervang de citroensuiker door sinaasappelsuiker voor een fruitige twist.
  • Voor een minder intense smaak: bak de flensjes, rol ze op en bedek alleen de bovenste met vers citroensap.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 9g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Celestinos à la Reine

Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Italië, Spanje
Porties: 4
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • Een snufje zout
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • 50 g gesmolten afgekoelde boter
  • 2 stijfgeslagen eiwitten
  • Boter
  • Ongeveer 400 g kippenvlees
  • 2 eetlepels kalfsjus
  • Tandenstokers
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.

Notities

  • Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
  • Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Célestines à la Joinville

Geniet van deze hartige, gevulde visfrituur uit Bretagne met dit recept voor Célestines à la Joinville
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 2,5 dl water
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 dl visfumet
  • ½ blikje kreeft
  • 100 g garnalen gekookt en gepeld
  • 50 g champignons
  • 2 dl saus Joinville
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak daarvan heel dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een ragoût van kreeft en garnalen, licht gebraiseerde champignons en een saus Joinville (visfumet, kreeften- en garnalenboter, truffeljulienne, scheutje witte wijn).
  • Rol de flensjes op en steek ze vast met een prikker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.

Notities

  • Varieer door crabmeat te gebruiken bij een sauce Russe.
  • Gebruik vlees van garnalen en serveer met een sauce verte.
Geniet van deze verfijnde Célestines à la Joinville als een heerlijk gerecht voor een bijzondere gelegenheid!

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g