Recept afdrukken
No ratings yet

Bliny

Geniet van deze heerlijke hartige gistpannenkoekjes, bekend als Bliny, met dit Russische recept.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 15 g gist
  • 1 liter melk
  • 200 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • Een snufje zout
  • 1 deciliter melk
  • 200 g bloem
  • 2 eiwitten
  • Boter
  • Kaviaar

Instructies

  • Los de gist op in de melk en meng met de helft van de bloem.
  • Laat het mengsel afgedekt rijzen.
  • Voeg vervolgens suiker, eidooiers, gesmolten boter en zout toe.
  • Voeg voorzichtig de lauwe melk en de rest van de bloem toe.
  • Laat opnieuw rijzen en meng dan met de stijfgeslagen eiwitten.
  • Bak in ruim boter kleine, dunne pannenkoekjes en serveer ze warm, bedekt met gesmolten boter en stukjes kaviaar.

Notities

  • Varieer door de bliny te kruiden met kervel en te serveren met gerookte zalm.
  • Meng rozijnen door het beslag en gebruik in plaats van melk zure room voor een zoete variant.
Geniet van deze authentieke Bliny als een smakelijk gerecht voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelpannenkoekjes

Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • Een snufje zout nootmuskaat, peper
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Ruim boter
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities

  • Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
  • Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!