Recept afdrukken
No ratings yet

Koreaanse Bulgogi Grill

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
marineren1 uur
Recept categorieën: Hapjes, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Korea
Porties: 4 personen
calorieën: 350kcal
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g biefstuk dun gesneden
  • 125 ml sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd het vlees in dunne plakjes, dit gaat beter als het vlees iets bevroren is.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en voeg het vlees toe.
  • Marineer alles minimaal 1 uur.
  • Verwarm een tafelgrill voor en leg het vlees er in kleine porties op.
  • Laat het vlees grillen totdat het gaar is.
  • Haal het vlees van de grill en leg er een andere portie op.
  • Serveer het vlees met sla en sesamzaadjes.

Notities

Serveertip:

Koreanen nemen een blaadje sla, leggen het vlees erop, smeren er wat rode pepersaus of sojasaus op en vouwen het blad samen. Voeg eventueel hele knoflookteentjes en shiitake-paddenstoelen toe tijdens het grillen, rol ze in het slablaadje en geniet van deze smaakvolle hapjes.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Gamay of een fruitige Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van de Bulgogi. Als je liever wit drinkt, probeer dan een droge Riesling of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Sate Daging

saté van magere biefstuk
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk magere in blokjes
  • 3 tenen knoflook fijngestampte
  • 2 theelepel ketoembar
  • 1 mespunt djinten
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 theelepel basterdsuiker
  • ½ theelepel laos
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • De blokjes vlees in de marinade leggen die van de overige ingrediënten is gemaakt.
  • Tenminste 3 uur laten marineren.
  • Vlees aan stokjes rijgen en kort voor het eten grillen op de barbecue of elektrische tafelgrill.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saté Boemboe Sidoli

saté andere stijl
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 5 kemiries fijngestampt
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel laos

Instructies

  • Snij het vlees in dobbelstenen.
  • Vermeng het vlees goed met alle kruiden en laat dit 1 uur intrekken.
  • Rijg het vlees aan pennen en rooster of grill ze.
  • Maak naar eigen keuze een saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Hartige Crêpes met Kaviaar

Crêpes au caviar
Beleef een luxueuze smaakervaring met deze Crêpes au caviar, een hartig en feestelijk gevuld flensje. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 ½ deciliter melk
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie

Instructies

  • Maak van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag.
  • Bak op de gebruikelijke wijze tweezijdig flensjes en laat ze afkoelen.
  • Pareer elk flensje zorgvuldig in een ronde vorm.
  • Leg op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar.
  • Vouw de flensjes dicht (eventueel de randen afplakken met wat eiwit).
  • Plaats telkens twee gevulde flensjes op een vuurvaste schaal en verwarm ze kort onder een hete grill aan de buitenkant.

Notities

Experimenteer met gezouten schelvislever en voeg veel cayennepeper toe voor een pittige twist.
Gebruik gepureerde kuit van de zogenaamde Engelse bokking, op smaak gebracht met dillepoeder.
Geniet van deze verfijnde Crêpes au caviar als een gastronomische traktatie voor speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2mg | Sugar: 2g