Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kabeljauw omwikkeld met Parmaham en Geserveerd met Broccoliroosjes

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 2 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g broccoli in kleine roosjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 15 g verse peterselie fijngehakt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 500 g kabeljauwhaasjes op kamertemperatuur
  • 4 plakken Parmaham
  • 1 theelepel salie

Instructies

  • Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp een stukje schil eraf en pers de sinaasappel uit.
  • Roer in een kommetje het sinaasappelsap, de -rasp en de witte-wijnazijn door elkaar.
  • Roer de gesnipperde sjalot door het azijnmengsel en laat het 5 minuten staan.
  • Roer de fijngehakte peterselie en 3 eetlepels olijfolie extra vierge door het mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de kabeljauwhaasjes, dep ze droog en bestrooi ze met ½ theelepel zout en peper.
  • Leg elke vis op een plak Parmaham, bestrooi met een mespunt salie en wikkel de ham om de vis.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olijfolie en bak de kabeljauw op matig vuur in 8 minuten gaar, keer halverwege.
  • Verwarm intussen in een pan of wok de rest van de olie en roerbak de broccoli.
  • Schep de broccoli om met de sinaasappeldressing.
  • Verdeel de kabeljauwpakketjes over twee borden en serveer de broccoli ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met Parmaham vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Als je liever rood drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 35g | Vet: 30g | Sugar: 5g