Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Chocomousse met Mascarpone

Voorbereidingstijd20 minuten
rusttijd in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 1 pakje pure chocolade bij voorkeur Côte d'Or
  • 3 eieren

Instructies

  • Splits de eidooiers van het eiwit.
  • Laat de chocolade smelten au bain-marie.
  • Klop de suiker door de eidooiers totdat het mengsel luchtig is.
  • Klop het eiwit stijf met een mixer.
  • Meng in een kom de eidooiers en mascarpone.
  • Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens heel voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel.
  • Vouw het eiwit er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over potjes.
  • Laat de chocomousse minstens 2 uur in de koelkast rusten.

Notities

Serveer deze romige chocomousse als een decadent dessert na een speciale maaltijd.

Wijnadvies:

Het gaat goed samen met een glas rode dessertwijn, zoals een Port of een zoete rode wijn zoals een Merlot.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lichtgewicht Chocomousse met Gelatine

Voorbereidingstijd15 minuten
opstijven in de koelkast4 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels energievrije zoetstof bijvoorbeeld Canderel
  • 50 g pure chocolade
  • 2 dl light room 15% of sojaroom alternatief
  • 3 gelatineblaadjes van 2 g

Instructies

  • Klop het eiwit stevig op met de zoetstof tot stijve pieken vormen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
  • Laat het mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is, maar niet te koud.
  • Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over een koelkastvorm.
  • Laat de chocomousse gedurende minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.

Notities

Deze luchtige chocomousse is een heerlijke traktatie zonder de extra calorieën.

Wijnadvies:

Serveer het als dessert na een lichte maaltijd en geniet ervan met een kopje zwarte koffie of een glas rode dessertwijn.