Recept afdrukken
No ratings yet

Lichtgewicht Chocomousse met Gelatine

Voorbereidingstijd15 minuten
opstijven in de koelkast4 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels energievrije zoetstof bijvoorbeeld Canderel
  • 50 g pure chocolade
  • 2 dl light room 15% of sojaroom alternatief
  • 3 gelatineblaadjes van 2 g

Instructies

  • Klop het eiwit stevig op met de zoetstof tot stijve pieken vormen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
  • Laat het mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is, maar niet te koud.
  • Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over een koelkastvorm.
  • Laat de chocomousse gedurende minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.

Notities

Deze luchtige chocomousse is een heerlijke traktatie zonder de extra calorieën.

Wijnadvies:

Serveer het als dessert na een lichte maaltijd en geniet ervan met een kopje zwarte koffie of een glas rode dessertwijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hemelse Chocolademousse Deluxe

Voorbereidingstijd20 minuten
opstijven in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 8 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 8 eidooiers
  • 400 g chocolade naar keuze, bijvoorbeeld pure chocolade
  • 1 liter ongezoete slagroom

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker in een schone, vetvrije kom tot je stijf schuim hebt.
  • Voeg de eidooiers toe aan het eiwitmengsel en blijf kloppen tot je een luchtig beslag hebt.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het glad en vloeibaar is.
  • Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit-dooiermengsel tot alles goed gemengd is.
  • Klop de ongezoete slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
  • Verdeel de chocolademousse over een koelkastvorm.
  • Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Notities

Deze decadente chocolademousse is perfect voor speciale gelegenheden.

Wijnadvies:

Serveer het met een scheutje likeur, zoals Grand Marnier of Amaretto, en geniet ervan met een glas rode dessertwijn, zoals een Tawny Port.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eenvoudige Chocomousse met Melkroom

Voorbereidingstijd15 minuten
Koeltijd minstens2 uur
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 10 reepjes chocolade bijvoorbeeld Côte d'Or
  • 2 doosjes Nestlé melkroom in blik

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron volgens de instructies op de verpakking.
  • Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eidooier-suikermengsel en meng goed.
  • Roer de Nestlé melkroom er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
  • Klop in een aparte kom het eiwit stijf met een mixer.
  • Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel tot het gelijkmatig is verdeeld.
  • Giet het mengsel in een koelkastvorm en zet het minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

Deze eenvoudige chocomousse is een heerlijk dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Serveer het met een toefje slagroom en wat geraspte chocolade voor een feestelijke touch. Geniet ervan met een kopje koffie of een glas melk.