Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet in olijfolie met kokosschuim

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 4 personen
Auteur: Arlette Swartjes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets ca. 300 g
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 3 takjes tijm in stukjes
  • 1 fles olijfolie 500 ml
  • 4 trostomaten ontveld en zonder zaadjes
  • 1 zakje waterkers biologisch
  • 2 eetlepel(s) basilicum verse fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) koriander verse fijngesneden
  • 1-2 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
  • 150 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 pak lasagnevellen verse
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 zakje little gem sla, 2 stuks
  • 1-½ eetlepel(s) gembersiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 75 °C.
  • Bestrooi de kipfilets royaal met zout.
  • Leg ze met de teentjes knoflook en de tijm in een pan.
  • Schenk olijfolie op de kip zodat deze net onderstaat.
  • Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees.
  • Laat de kip op een niet al te hoog vuur zo gaar worden dat de kerntemperatuur 60 °C is.
  • Zet de pan in de oven.
  • Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een zeef.
  • Vul de holletjes van een eierdoos met rookmot.
  • Steek dit aan en zet dit in een vrij diepe pan.
  • Wacht tot de rookmot smeult.
  • Hang de zeef met tomaat in de pan en leg het deksel erop.
  • Rook de tomaat 3 minuten.
  • Neem de zeef uit de pan en doof de rookmot met water.
  • Meng voor de antiboise de tomaat met het basilicum, de koriander en naar smaak azijn, 50 ml kippenbouillon, peper, zout en olie waarin de kip is gegaard.
  • Steek rondjes uit de lasagnevellen en kook ze volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk met 100 ml bouillon.
  • Laat het beslist niet koken!
  • Bak de kipfilets in een scheutje olie bruin en bestrooi ze met grove zwarte peper en zout.
  • Halveer de little gems en bak ze heel even in een beetje olie.
  • Schenk de gembersiroop erover en laat dit even karameliseren.
  • Breng op smaak met balsamicoazijn en zout.
  • Schep een mooi randje van de antiboise op het bord.
  • Snijd de kipfilets in plakken en leg in het midden.
  • Leg een halve little gem op het bord.
  • Garneer met waterkers.
  • Schep de rest van de waterkers door de rest van de antiboise en verdeel ze met de lasagne over vier schaaltjes.
  • Klop de kokosmelk met de staafmixer schuimig en schep dit over de borden en schaaltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde snoek

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • peterselie
  • zout
  • 750 gram snoek schoongemaakt
  • 2 de water
  • 60 gram boter
  • 1 citroen
  • scheutje azijn
  • 3 dl blanke roux
  • 4 tomaten
  • 50 gram geraspte oude kaas

Instructies

  • Leg de met zout ingewreven vis in een pan met water en azijn en de boter.
  • Snijd de citroen in plakjes en leg die op de vis.
  • Sluit de pan en stoof de vis in 15 minuten gaar op een laag vuur.
  • Maak de roux met een gedeelte van het stoofvocht.
  • Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Roer de stukjes tomaat, de kaas en wat gewassen en kleingesneden peterselie door de saus.
  • Leg de vis in een vuurvaste schotel, bedek hem met de saus en zet de schotel 10 minuten op 220°c, boven in de oven.

Notities

Serveer er gebakken krieltjes bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rundvlees, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper de uien klein.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de uien licht aan.
  • Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
  • Ca. 7 minuten laten braden op niet te groot vuur, regelmatig omscheppen.
  • Voeg de blikjes tomatenpuree toe, de laurierbladen, azijn en een beetje water.
  • Breng aan de kook en laat op klein vuur nog even garen; deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak ondertussen de prei schoon, snijd hem klein en stoof in weinig water met een beetje zout beetgaar in ca. 10 minuten
  • Laat uitlekken in het vergiet.
  • Vet een vuurvaste schaal in en leg hierin de gestoofde prei.
  • Vervolgens het gehakt met de tomatensaus, verwijder de laurierbladen.
  • Tot slot de aardappelpuree erover verdelen.
  • Bestrooi met het paneermeel en de gemalen kaas.
  • Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ca. 20 minuten bakken bij 200°c totdat de kaas geheel gesmolten is en zich een bruin korstje heeft gevormd.

Notities

Variatietip:
i.p.v. tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan
wat azijn en peper is toegevoegd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Angels of horseback

Land van herkomst: Afrika
Porties: 1
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 5 oesters gerookte per persoon in blik
  • 1 reepje spek per oester
  • olie
  • 1 flesje sweet chilisaus
  • 1 krop sla

Instructies

  • Neem een oester en draai spek rond de oester.
  • Maak dit vast met een tandenstoker.
  • Doe olie in de pan en bak de oesters.
  • Giet een beetje pikante chilisaus in een kommetje.
  • Zet dit in het midden van een bord.
  • Schik een beetje sla op een bord en leg er de oesters bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Algerijnse Bloemkoolroomsoep met La Vache Qui Rit

Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en eenvoudige soep van maken
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Soep
Land van herkomst: Algerijë
Porties: 4 stuks
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram aardappels in blokjes
  • 200 gram prei dun gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 30 gram roomboter
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 puntjes La Vache Qui Rit-kaas
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 liter water

Instructies

  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg de dun gesneden prei, bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten bakken.
  • Giet 1 liter water en het kippenbouillonblokje erbij.
  • Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur laag.
  • Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
  • Roer de puntjes La Vache Qui Rit-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
  • Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze, bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper, grofgemalen korianderzaad en dille.

Notities

Geniet van deze heerlijke Algerijnse bloemkoolroomsoep als een warme en voedzame lekkernij!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoenschotel met geitenkaas

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 courgette in grove stukken
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • mespunt cayennepeper
  • 2 kaneelstokjes
  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 1 kleine pompoen

Instructies

  • Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 minuut in olie fruiten.
  • Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen.
  • Geheel goed omscheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen.
  • Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
  • Gerecht in schaal scheppen.
  • Geitenkaas erover strooien.

Notities

Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen.
Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van
verzadiging.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse maaltijdsalade van Allerhande

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g farfalle pasta
  • 2 doosjes cherrytomaatjes à 250 g
  • ½ ui
  • 2 bol mozzarella kaas, à 125 g
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 6 tomaten zongedroogde op olie
  • ½ dl bread dipping olijfolie fles à 250 ml
  • zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Farfalle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Mozzarella in blokjes snijden.
  • Olijven halveren.
  • Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
  • Farfalle vermengen met twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met focacciabrood, besprenkeld met Bread Dipping.

Notities

Variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kunt u olijfolie extra vierge zonder kruiden
gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas-havermoutpannenkoekjes

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 225 g havermout naturel pak à 500 g Quaker
  • 75 g bloem
  • 75 g gemalen oude kaas zakje à 150 g
  • 3 eieren middel
  • 2 deciliter halfvolle melk
  • zout
  • peper
  • 2 schaaltjes broccoliroosjes à 300 g
  • 75 g boter of margarine

Instructies

  • In kom havermout, bloem en kaas mengen.
  • Eieren splitsen.
  • Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren.
  • Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen.
  • Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten.
  • Klontje boter verhitten in koekenpan.
  • Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel.
  • Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken.
  • Op warme schaal scheppen.
  • Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken.
  • Over vier borden verdelen en serveren met broccoli.

Notities

Lekker met tomatensalsa.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwcurry

Snel te maken
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 gele paprika's
  • 250 g peultjes
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 225 g
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 eetlepel(s) groene Thaise currypasta potje à 225 g
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Peultjes schoonmaken.
  • Kabeljauwfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In pan olie verhitten.
  • Kabeljauw in ca. 3 minuten bruin bakken.
  • Uit pan scheppen en warmhouden.
  • In bakvet ui en paprika 3 minuten bakken.
  • Currypasta, kokosmelk en peultjes toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Ca. 5 minuten laten sudderen, op smaak brengen met zout.
  • Laatste minuut kabeljauw meeverwarmen (niet meer roeren).
  • Serveren met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met rundvlees en venkel

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 3 vleestomaten
  • 2 venkelknollen
  • 300 g penne rigate zak à 500 g
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 schaal runderreepjes ca. 400 g
  • 2 theelepel aardappelzetmeel
  • 100 g gorgonzola blauwaderkaas

Instructies

  • Water koken.
  • Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water.
  • Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden.
  • Harde delen van venkel verwijderen.
  • Venkel wassen en in plakjes snijden.
  • Penne koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 minuten met deksel op pan gaarsmoren.
  • In koekenpan rest van margarine verhitten.
  • Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken.
  • Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door venkelmengsel roeren.
  • Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
  • Pasta op borden scheppen.
  • Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.