Verfrissende Komkommer Atjar
Porties: 4 personen
calorieën: 30kcal
Ingrediënten
- 1 eetlepel suiker
- 150 ml ciderazijn
- 1 komkommer geschild
- 1 rode ui in halve ringen
Instructies
- erwarm de azijn zachtjes in een pan en roer er al roerend 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout door tot ze zijn opgelost.
- Schaaf de komkommer in dunne plakjes.
- Giet de warme azijn over de komkommer in een kom.
- Laat het mengsel afkoelen en vervolgens in de koelkast ijskoud worden.
- Voeg vlak voor het serveren de uiringen toe aan de zoetzure komkommer en schep alles door elkaar.
Notities
Wijnadvies:
Deze verfrissende komkommer atjar past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Riesling. Hun frisheid zal de verkwikkende smaak van de atjar aanvullen.Nutrition
Calories: 30kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 1g | Zout: 1.5mg | Sugar: 4g